HAON Sziréna

2012.08.05. 18:56

Csúcsra járnak a fürdők Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló - Az idei legnagyobb látogatószámokat jegyezték fel a fürdővárosban - mondta a Naplónak vasárnap este Nagyné Kovács Marianna, a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. termálfürdőjének vezetője, akit a rendkívüli kánikulai látogatottságról kérdeztünk. – A három hét végi napon 45 ezren váltottak belépőt, s a vendégeknek körülbelül egyharmada külföldi – mondta.

Hajdúszoboszló - Az idei legnagyobb látogatószámokat jegyezték fel a fürdővárosban - mondta a Naplónak vasárnap este Nagyné Kovács Marianna, a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. termálfürdőjének vezetője, akit a rendkívüli kánikulai látogatottságról kérdeztünk. – A három hét végi napon 45 ezren váltottak belépőt, s a vendégeknek körülbelül egyharmada külföldi – mondta.Lengyelországban szünidő van, nagyon sokan érkeztek onnan, Romániából pedig egyszerűen átugranak a határ közeléből. A fürdő körül parkoló idegen rendszámú autók jelentős részén e két ország jelei láthatók. Utánuk a legtöbben Szlovákiából és Csehországból látogatnak hozzánk - sokuk a helyi campingben száll meg. Ukrajnából és Oroszországból ugyancsak népes a látogatók tömege.

A dolgozók igyekeznek vigyázni a vendégek egészségére: a hangosbemondó többször is figyelmeztet a magas UVB sugárzásra (vasárnap 7,6 volt), s hogy ez esetben nem ajánlott védelem nélkül 17 percnél hosszabb időt tölteni a napon. Talán ez is oka leeht, hogy napszúrás vagy rosszullét miatt egész héten nem kellett igénybe venni a strand területén működő három elsősegéjnyújtó hely mentőtisztjeit – kaptuk a tájékoztatatást .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!