HAON Sziréna

2012.08.11. 10:18

Traktorkarnevál mint a mezőgazdaság ünnepe Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - A rakodótól, a vasútállomástól indult a traktorhúzó Európa Kupát megelőző felvonulás pénteken délután a településen. A szervezők karneváli hangulatot szerettek volna megvalósítani, ezért öt darab 300 férőhelyes lelátót állítottak a rakodóhoz, és két helyen a belvárosba.

Hajdúböszörmény - A rakodótól, a vasútállomástól indult a traktorhúzó Európa Kupát megelőző felvonulás pénteken délután a településen. A szervezők karneváli hangulatot szerettek volna megvalósítani, ezért öt darab 300 férőhelyes lelátót állítottak a rakodóhoz, és két helyen a belvárosba.Több ezres tömeg várta a karneválozókat, hiszen a böszörményieknek a traktorhúzó verseny immár a traktor s egyben az egész mezőgazdaság ünnepe. Tíz versenytraktor, két versenyautó érkezett az eseményre, emellett amatőr helyi traktorok, de különféle mezőgazdasági eszközök, például nádvágó; és autóritkaságok (Cadillac, Volga) is részt vettek a felvonuláson. Vállalkozók és támogatók megpróbálták a tevékenységüket hangsúlyozó gépeket indítani, amelyen a családjukkal foglaltak helyet.

Tucatnyi kamion színpaddá alakult, így a zenei aláfestés sem hiányzott a traktorkarneválról. Az esemény ideje alatt a helyi rendőrség biztosította a felvonulás útvonalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!