HAON Sziréna

2012.09.02. 11:03

Élen a gyógyászat, wellness

Hajdú-Bihar - A régiónkban termálfürdőből van a legtöbb, majd a gyógy- és strandfürdők vezetik a sort. A leggyakoribb szolgáltatások ezen helyeken a gyógyászattal kapcsolatosak: termál gyógymedence, víz alatti vízsugármasszázs, orvosi gyógymasszázs és gyógytorna.

Hajdú-Bihar - A régiónkban termálfürdőből van a legtöbb, majd a gyógy- és strandfürdők vezetik a sort. A leggyakoribb szolgáltatások ezen helyeken a gyógyászattal kapcsolatosak: termál gyógymedence, víz alatti vízsugármasszázs, orvosi gyógymasszázs és gyógytorna. A wellness – szolgáltatások között vezet a masszázs, a finn szauna, a szolárium és az infraszauna. A gyógy- és wellness-szállók telítettségének számaiból kiolvasható, hogy különösen népszerűek az ezeket nyújtó szálláshelyek.

64 termálkút, 14 gyógytényezővel rendelkező település, köztük többen minősített gyógyvíz, azaz 43-82 C° fokos, magas ásványianyag tartalommal (általában nátrium- vagy alkáli-hidrogénkarbonátos, kloridos, jódot, brómot, fluoridot tartalmazó források) rendelkező, számos betegség kezelésére alkalmas forrás. Ez Hajdú-Bihar megye mérlege a gyógyturizmus-adottságokat illetően - mondta el Katona Ilona igazgató, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője közelmúltbeli balmazújvárosi előadásán. Két kiemelt gyógyhely, Debrecen és Hajdúszoboszló szintén megyénk turizmusát lendíti fel.

Az Észak-alföldi régió kereskedelmi szálláshelyeinek vendégforgalmi adatai mutatják, 2007 óta a vendégéjszakák 30 százaléka gyógyszállókban realizálódik. A régió vezető egészségturisztikai térség, ahol a termálvízre épült fürdőkultúrát erősíti a nemzetközi hírű orvosi, klinikai háttér, kiegészíti az egészséges és aktív életmód, az egyedülálló ökoturisztikai helyszín. - Fő turisztikai termékeink az egészség-, az öko-, a kulturális turizmus, valamint a rendezvények, a gasztronómia. A legfontosabb küldőpiacok: Németország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Ukrajna. Az orvosi turizmus egyelőre a holnap tervei között szerepel, szükséges hozzá az orvosi és turisztikai szektor együttműködése - hallhattuk. HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!