HAON Sziréna

2012.09.30. 10:29

Elismerés a Megyei Jogú Városok Szövetségének

A helyi önkormányzatok érdekében huzamos időn keresztül végzett, kimagasló közigazgatási munka és egyéb, az önkormányzati reform során kifejtett eredményes tevékenység elismeréséül Helyi Önkormányzatokért-díjat adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének.

A helyi önkormányzatok érdekében huzamos időn keresztül végzett, kimagasló közigazgatási munka és egyéb, az önkormányzati reform során kifejtett eredményes tevékenység elismeréséül Helyi Önkormányzatokért-díjat adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének. Az elismerést a szövetség elnöke, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere vette át Tállai Andrástól, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától a helyi önkormányzatok napja alkalmából Budapesten tartott ünnepségen, 2012. szeptember 28-án.

A díjat megtestesítő plakett Magyarországot és a címert ábrázolja a Kárpátok koszorújának ölelésében.

A helyi önkormányzatok napjává 1990-ben nyilvánította szeptember 30-át az Országgyűlés, annak emlékére, hogy abban az esztendőben ezen a napon tartották a tanácsrendszert követő első demokratikus helyhatósági választások első fordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!