HAON Sziréna

2012.09.02. 20:52

Nagyszabású ingyenes koncert a Kassai Filharmonikusokkal

Debrecen - Remek kapcsolatot alakított ki a Kodály Filharmónia Debrecen a szlovák város zenei intézményével, így holnap este, a Bartók teremben a Kassai Állami Filharmonikus Zenekar ad ingyenes koncertet.

Debrecen - Remek kapcsolatot alakított ki a Kodály Filharmónia Debrecen a szlovák város zenei intézményével, így holnap este, a Bartók teremben a Kassai Állami Filharmonikus Zenekar ad ingyenes koncertet. Somogyi-Tóth Dániel igazgató-művészeti vezető már az előző évadban fontosnak tartotta a kapcsolatfelvételt és az együttműködést a kassai, nagyváradi és szatmárnémeti filharmóniákkal.

– A Kodály Filharmonikusoknak, Debrecen földrajzi helyzeténél fogva, a szomszédos országok hozzánk közel fekvő régióit is segítenünk kell a magas szintű komolyzenével. Nemcsak a határon túli magyarokra gondolok, hanem mindenkire, akit érdekel ez a művészet - mondta.

Az intézmények kölcsönösen meghívták együtteseiket – Kassán nemrégiben egy nagyszabású szabadtéri operett gálán léptek fel a Kodály Filharmonikusok, Somogyi-Tóth Dániel dirigálásban - kiváló debreceni művészekkel, Bódi Mariannával, Haja Zsolttal és Böjte Sándorral.

Szeptember 4-én este pedig a Szlovák Köztársaság Alkotmány Napja alkalmából koncertezik  a Bartók teremben az 1968-ban alapított Kassai Állami Filharmonikus Zenekar, Stanislav Vavrínek vezényletével. Műsorukban egy kortárs szlovák zeneszerző egy műve és Dittersdorf Hárfaversenye – szólót játszik Ivana Boggerová – mellett Dvořák világhírű IX. "Újvilág" szimfóniája is felhangzik. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!