HAON Sziréna

2013.05.15. 10:13

Helyszíni bírság fél kilométerrel odébb?

Hajdúböszörmény - Térfigyelő kamerát ellenőrző kollégánk jelezte, hogy ön szabálytalanul közlekedett a belvárosban - ezzel állítanak meg a napokban sok, Hajdúböszörményből a 35-ös főútra kikanyarodó autóst a hajdúböszörményi rendőrök.

Hajdúböszörmény - Térfigyelő kamerát ellenőrző kollégánk jelezte, hogy ön szabálytalanul közlekedett a belvárosban - ezzel állítanak meg a napokban sok, Hajdúböszörményből a 35-ös főútra kikanyarodó autóst a hajdúböszörményi rendőrök. Munkatársunk is hasonlóan járt, és a várostáblánál erősen próbált visszagondolni arra, vajon egy utcával odébb, állítólag pár száz méterrel korábban mit véthetett? Kérdésére azt a választ kapta, hogy nem vette figyelembe az állj, elsőbbségadás kötelező tábla figyelmeztetését, illetve egy hosszabb hivatalos szöveget is hallhatott, amit nem sikerült megjegyeznie.

Volt ideje aztán morfondírozni, hiszen az iratok ellenőrzése és a jegyzőkönyv felvétele közel 20 percbe is belekerült, hiszen több autós is várakozott az út szélén - mert bizony ott és akkor a legtöbben nem a feljelentést választják, hanem aláírják az ötezer forintról szóló jegyzőkönyvet.

A megyei rendőrség illetékesénél arra keressük a választ, hogy a helyszíni bírság nem csak a szabálytalanság helyszínén róható fel?

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!