HAON Sziréna

2014.11.26. 08:05

Nézőpont: Egy rossz döntés

<em>Úgy tűnik, a pécsi rendőrség megirigyelte a megyei bűnmegelőzési csoport tavalyi borzalmas prevenciós kisfilmjeit, és a világháló összes zugát bejáró Csak egy szippantásra lapot húzva leforgatták a három, spotonként ötven másodperces Selfie-trilógiát.</em> Csáki Alexandra jegyzete.

Úgy tűnik, a pécsi rendőrség megirigyelte a megyei bűnmegelőzési csoport tavalyi borzalmas prevenciós kisfilmjeit, és a világháló összes zugát bejáró Csak egy szippantásra lapot húzva leforgatták a három, spotonként ötven másodperces Selfie-trilógiát. Csáki Alexandra jegyzete.

A sztori teljesen mai: három tinilány az esti bulira készülődik, sminkelnek, partirucit öltenek, közben legurítanak néhány pohárkával és fotókat készítenek magukról, pózolnak, nevetnek, jól érzik magukat, teszik, amit a többi fiatal. Később elindulnak, a diszkóban lecsúszik még egy pár feles, lazulnak a gátlások, táncolnak, ismerkednek, flörtölnek. A szórakozásukat csupán egy-egy felvillanó rémkép szakítja meg: magukat látják elkent rúzzsal, lesírt szemfestékkel, véres-koszos, szétszaggatott ruhában, megbecstelenítve.

„Tehetsz róla, tehetsz ellene!” – mondják a klipek végén az ország bölcs színművészei, aminek hatására szívem szerint lapátot fognék, hogy kiegyengessem a szlogen ötletgazdájából ezt a baromságot, és ezzel nem vagyok egyedül. Kinyílt a bicska a legtöbb emberjogi szervezet zsebében, ahogy a hétköznapi ember is felkapta a fejét a kulcsmondatra, mely azt sugallja: a fiatal lányok maguk keresik a bajt azzal, hogy többet mutatnak meg magukból hétvégenként, mint azt az erkölcstankönyvek előírják.

Egyvalamiről feledkeznek meg a pécsi hatóságok: a testi szerelemhez két igen kell, a nemi erőszakhoz azonban csak egy rossz döntés. A bántalmazott lányok nem akarják, tiltakoznak ellene, ezért kenődik el a rúzsuk, sírják le a szemfestéküket, és ezért lesz koszos-véres a ruhájuk is…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!