Ország-világ

2021.01.04. 16:29

Megint nem bírt magával! A rendőrök vetettek véget M. Richárd kokainos bulijának

A Dózsa György úti baleset kapcsán az ügyészség eddig is azt képviselte, hogy M. Richárdot le kell tartóztatni, pár napja pedig ezt az álláspontot erősítő újabb büntetőeljárás indult.

A Dózsa György úti baleset kapcsán indult eljárás másodfokon jelenleg is folyamatban van, az elsőfokú ítélet meghozatalát követően a bíróság megszüntette a gyorshajtó vádlott bűnügyi felügyeletét. A férfi ügyészi fellebbezés alapján ismét kényszerintézkedés hatálya alá került, azonban nem letartóztatását, hanem bűnügyi felügyeletét rendelte el nemrég a másodfokú bíróság – írja a Bors.

A Fővárosi Főügyészség friss közleménye szerint a férfi ellen újabb büntetőeljárás indult.

A megalapozott gyanú szerint ugyanis M. Richárd 2020. december 31-én többféle kábítószert szerzett és fogyasztott.

A nyomozó hatóság kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Lapértesülések szerint kokain és metamfetamin volt M. Richárd vizeletében.

Mint írják, az újabb eset arra enged következtetni, hogy a vádlott szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat, ettől a büntetőeljárás ténye és az enyhébb kényszerintézkedés sem tartja vissza.

A bűnismétlés valós és fokozott veszélye miatt a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a bírósághoz, hogy rendelje el a vádlott letartóztatását – erről majd a Fővárosi Törvényszék fog határozni.

Borítókép: az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án

Ezek is érdekelhetik