nem éri meg

2021.02.10. 07:28

Állati vizelet is lehet a hamis parfümben

A parfüm az egyik leggyakrabban hamisított termék, kockázatos belőle piacon, utcán, parkolóban vásárolni.

Szerdai számában a Magyar Nemzet arról ír, hogy a Közel-Keletről és Észak-Afrikából is küldenek „pancsolt” illatszert.

Tavaly félmilliárd forint értékű hamis parfümöt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kis Péter András, a szervezet szóvivője azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy az elmúlt évek hamisítási listáján a ruhák, a táskák, a napszemüvegek, a mobiltelefonok, a gyerekjátékok és a parfümök szerepeltek a legelőkelőbb helyeken.

Gyakori, hogy a fiolában egyszerű víz található, amibe némi illatanyagot csepegtetnek. Rosszabb esetben káros hatású vegyszert tesznek az üvegbe, s arra is volt példa, hogy állati vizeletet tartalmazott a parfümként árult „pancsolt” termék

– ismertette az utóbbi idők tapasztalatait.

Arról is beszélt, hogy a hamis illatszerek manapság jellemzően a Távol-Keletről érkeznek, de közel-keleti vagy észak-afrikai államokból is egyre gyakrabban szállítanak Magyarországra az áruból.

A lefoglalt parfümök a törvény értelmében nem kerülhetnek vissza a piaci forgalomba, ezért a NAV megsemmisíti a termékeket – közölte Kis Péter András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában