tisztelgés

2019.08.25. 17:34

Először adták át a Tony Curtis-díjakat

A Magyar Hollywood Tanács 2018-ban hozta létre Tony Curtis-díját olyan személyiségek elismerésére, akik a filmes hagyományok ápolásáért, a fiatal nemzedékek számára továbbörökítéséért önzetlenül tevékenykednek.

Forrás: AFP

Fotó: Botár Gergely

Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező, Cservenyák László, a mátészalkai Szatmári Múzeum igazgatója és Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke kapta meg idén a Tony Curtis-díjakat.

A díjakat a Fényes Napok rendezvénysorozat keretében adták át a mátészalkai Zsinagógában tartott ünnepi rendezvényen.

A tanács programjának fókuszába idén a 73. születésnapját ünneplő Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező került, aki a Magyar Hollywood Tanács tiszteletbeli elnöke. A rendezvényen Rófusz Ferenc – aki 1981-ben „A légy” című animációs filmjéért kapott Oscar díjat – új filmjéről is szó esett, amely Leonardo da Vinci világhírű alkotását, Az utolsó vacsora című festményt eleveníti meg: a 11 perces animációs film egyszerre hívja fel a figyelmet a milánói freskó visszafordíthatatlanul romló állapotára, miközben szimbolikusan a mai Európa látleleteként is működik.

A Magyar Hollywood Tanács 2018-ban hozta létre Tony Curtis-díját olyan személyiségek elismerésére, akik a filmes hagyományok ápolásáért, a fiatal nemzedékek számára továbbörökítéséért önzetlenül tevékenykednek. A díj átadása szimbolikus is volt, hiszen a helyszín Tony Curtis szüleinek városa, Mátészalka volt – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában