Járvány

2021.05.05. 10:20

A Vígszínház is meghirdette a következő évad bemutatóit

Meghirdette következő évadának őszi-téli bemutatóit a 125 éves Vígszínház, amely szeptemberben tervezi az újranyitást. A premierek között lesz Csehov Sirály című műve és a Party című vígjáték.

Budapest, 2020. július 1. Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója beszél (b6) a színház 125. évadának évadhirdetõ sajtótájékoztatóján 2020. július 1-jén. Mellette Hegedûs D. Géza (b), Kern András (b4), Börcsök Enikõ (b5), Bach Kata (b3) színmûvészek és Valló Péter rendezõ (b2). MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A több mint 90 éves hagyományt követve

május 1-jén elkezdődött a bérletértékesítés a Vígszínház következő évadának őszi-téli bemutatóira

- áll a teátrum közleményében.

Mint írják, azok a premierek, amelyekkel a járvány miatt nem találkozhatott a közönség, átkerülnek a következő évadra. A Vígszínházban a Kabaré és a Szerelmek városa, a Pesti Színházban A kő és a Bella Figura lesz látható. Ezeket követi majd az őszi-téli időszak két új bemutatója: Csehov Sirálya és a Party című kortárs vígjáték.

Az évadot szeptemberben a pandémia miatt elmaradt premierekkel indítja a teátrum, emellett a tavalyi két bemutató, Rudolf Péter rendezésében Az öreg hölgy látogatása és Valló Péter rendezése, Az apa is látható lesz.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy Az apa című darab írója, Florian Zeller kapta meg idén a legjobb adaptált forgatókönyvért járó Oscar-díjat, míg a filmadaptációban nyújtott alakításáért Anthony Hopkins nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó aranyszobrot. A darab főszerepét a Pesti Színházban Kern András játssza.

A Vígszínházban a Kabaré című musical Béres Attila, a Szerelmek városa pedig ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében lesz látható.

A közleményben kiemelik, hogy az elmúlt évtizedek során számos emblematikus Csehov-előadás született a Vígszínházban. A Sirályt az író legszemélyesebb vallomásának tartják, a darabba az önéletrajzi elemeken kívül néhány közeli ismerősének sorsát is beleszőtte. A Sirály komédia, amelyben megjelenik a színház végtelen szeretete, az örökös boldogságkeresés, a viszonzatlan szerelem fájdalma, és a meg nem értettség, a magány, a középszerűség elleni küzdelem. A darabot David Doiasvili, a Grúz Nemzeti Színház igazgatója állítja színpadra.

A Pesti Színházban Marius von Mayenburg A kő című drámája Michal Docekal, a Prágai Városi Színházak igazgatója rendezésében lesz látható, míg Yasmina Reza Bella Figura című komédiáját Török Ferenc rendezi.

Mint hangsúlyozzák, a Vígszínház mindig törekedett arra, hogy kortárs történeteket mutasson be. Ezt a hagyományt követi a Pesti Színházban a Party bemutatója. Sally Potter angol forgatókönyvíró és rendező vígjátékát Paczolay Béla állítja színpadra.

A darab története szerint egy elegáns londoni házban baráti társaság gyűlik össze, hogy ünnepeljen: Janetet, a háziasszonyt pár órája választották meg a brit árnyékkormány miniszterévé. Úgy tűnik azonban, hogy minden jelenlévőnek van valami titka vagy éppen szenzációs bejelentenivalója. A vendégek egyre kevésbé figyelnek Janetre, lassan már nem is róla szól az este – olvasható az előadásról a közleményben.

Mint írják, a 2021/2022-es évad második felében további bemutatókkal készül a Vígszínház.

Az egész év a jubileum jegyében telik, a színház társulata többféle programmal, eseménnyel, kiadvánnyal emlékezik az elmúlt 125 évre.

További információ a műsorról, a bérletekről a http://www.vigszinhaz.hu/jegy/berletek.php oldalon érhető el.

Borítókép: Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója beszél (b6) a színház 125. évadának évadhirdető sajtótájékoztatóján 2020. július 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában