Érdekességek

2022.03.25. 07:15

5+1 titkos infó Az énekesnő című film kulisszái mögül

Az Astroria halljában, egy pontosan ugyanolyan pódiumon énekli Az énekesnő című film főszereplője, Vali, a Rejtélyt című dalt, amilyenen annak idején Kovács Erzsi lépett fel kezdő énekesnőként, amikor a fiatal Cziffra György kísérte őt zongorán. A flm premiervetítése március 25-én, 20:45-től lesz a Dunán.

Íme, 5+1 titok Vitézy László legújabb rendezése, a Megafilm gyártásában készült Az énekesnő című film kulisszái mögül:

1. A történet Szűcs Sándor és Kovács Erzsi tragikus szerelmének állít emléket, bár nem életrajzi film, hiszen rengeteg fikciós szál fut benne.
   

2. Az Astoriában zajló jelenetek felvételei előtt a rendező, Vitézy László is a dobok mögé ült, sőt, a Rejtély című dalból el is énekelt egy részletet, hogy kipróbálja a mikrofont.
   

Rendező a dob mögött

3. A férfi főszereplő, Herczegh Péter családjában is nyomot a kommunista diktatúra hatalmi gépezete: „Nagypapám féltestvérét kivégezték az '50-es években” - árulta el a színész a forgatás alatt.
   

4. Bánovits Vivianne, a női főszereplő is családi élményekből merített, hogy bele tudja képzelni magát a korszak embertelenségébe. A színésznő nagymamája táncosnő volt az '50-es években. „Mindig azt a szófordulatot használta, amikor mesélt erről az időszakról, hogy „el sem tudod képzelni, milyen volt...” - mesélte a színésznő.
   

5. Az Astoria halljában forgatták a film nyitó- és zárójelenetét is, amit pontosan úgy rendeztek be, amilyen az »50-es években volt, amikor Kovács Erzsi is az ismert budapesti szórakozóhelyeken énekelt.
 

+1 A korhű sminkekre nagy gondot fordítottak a sminkesek, Bánovits Vivianne kifejezetten megkedvelte a tusvonallal rajzolt „cicaszemet”. Herczegh Péternek viszont „meggyűlt a baja” a rúzzsal, ugyanis a forgatás során, a 4 csókjelenet után mindig le kellett állni, amíg a „maszkosztály” letörölte a Vivianne szájáról rákenődött vörös rúzst, és csak ezután lehetett folytatni a felvételt.

Borítókép: Bánovits Vivianne a film egyik jelenetében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában