Vizes-vb

2019.07.02. 10:43

Megvan a női vízilabda-válogatott kerete

Meghozta döntését Bíró Attila szövetségi kapitány a másfél hét múlva kezdődő világbajnoksággal kapcsolatban.

A Magyar Vízilabda Szövetség keddi közleménye szerint a csapat egyik legrutinosabb tagjának, Szücs Gabriellának a sérülése nem jött rendbe, ezért lemarad a kvangdzsui tornáról, azaz a szakember azzal a 13 játékossal vág neki a dél-koreai viadalnak, akikkel a múlt heti Diapolo Kupán dolgozott a Margitszigeten.

Az időeltolódás miatt – Kvangdzsuban hét órával előrébb járnak – a csapat már Budapesten megkezdte az akklimatizálódást reggel 6 órakor kezdődő edzéseivel, jövő héten pedig Japánban edzőtáborozik Ausztráliával. Innen utazik majd Kvangdzsuba, ahol a házigazdán kívül Kanadával és Oroszországgal szerepel egy csoportban.

A női válogatott vb-kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Forrás:MTI

Borítókép: Gurisatti Gréta (b) és Brigitte Seeking a Diapolo Kupa női nemzetközi felkészülési torna Magyarország – Hollandia vízilabda mérkőzésén a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában 2019. június 28-án.

Ezek is érdekelhetik