Járvány

2020.04.28. 14:10

Távozik az érdi kézicsapat edzője

Szabó Edina tíz év után távozott a vezetőedzői posztról.

„Az Érdi Sport Kft. finanszírozási feltételei a jövőben megváltoznak.

Ezért nemcsak a profi játékosokkal, de – szakmai döntés alapján – az edzőpárossal is szétválnak útjaink”

- áll a gazdasági társaság közösségi oldalán megjelent keddi közleményben.

A Szabó Edina, Rácz Mariann edzőpáros 2010 óta hatszor vezette bajnoki bronzéremig a csapatot,

amely ebben az időszakban négyszer végzett dobogós helyen a Magyar Kupában.

„Minden körülményt figyelembe véve, nem tudunk, és nem is akarunk a jövőben többségében külföldi és költséges hazai játékosokból álló, megfizethetetlen csapatot fenntartani. Ezt a veszélyhelyzet kialakulása miatt változó piaci körülmények és a kézilabdacsapatot fenntartó önkormányzat forrásai sem teszik többé lehetővé”

- áll a közleményben.

A cég leszögezte, hogy a csapat a továbbiakban is az élvonalban szerepel, a rövid távú cél pedig az Érdi Sport Kft. működésének stabilizálása, a rendelkezésre álló pénzeszközök racionális és takarékos felhasználása, valamint az újrakezdés előkészítése.

Hosszú távon az eddigiekkel szemben az elsődleges cél a tehetséges érdi fiatalok, az utánpótlás szakszerű nevelése lesz.

A gazdasági társaság vezetése hétfőn megkezdte a tárgyalásokat egy olyan szakmai stábbal, amely a felvázolt célok és finanszírozási feltételek mellett garanciát tudnak nyújtani az utánpótlás-nevelés valódi megteremtéséhez, az érdi kézilabda fokozatos üzleti alapokra helyezéséhez, a szponzorok, támogató partnerek bevonásához és az új játékoskeret kialakításához. A további részletekről a jövő héten adnak tájékoztatást.

Szabó Edina április 15-én jelentette be, hogy anyagi okok miatt az érdiek felnőtt keretének minden tagjával közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!