Labdarúgó NBI

2020.08.29. 22:49

Pakson szerezte meg első győzelmét a Mezőkövesd

A Mezőkövesd 2-1-re nyert a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati játéknapján, ezzel első sikerét aratta a mostani szezonban.

A vendéglátó Tolna megyeiek harmadik bajnokijukat sem tudták megnyerni, mérlegük egy döntetlen és két vereség.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-2)

Paks, 1398 néző, v: Káprály

gólszerzők: Böde (65.), illetve Berecz (17.), Cseri (36.)

sárga lap: Szabó J. (47.), illetve Eperjesi (28.)

Paks:

Holczer – Osváth, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. (Kulcsár D., 75.) – Windecker (Hahn, 56.) – Bognár, Böde, Bertus, Balogh B. – Ádám (Nagy R., 56.)

Mezőkövesd:

Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Katanec, Lakveheliani – Karnyickij – Cseri (Jurina, 81.), Szeles (Guzmics, 64.), Berecz, Besirovic – Szerderov (Vajda, 60.)

A játék képe alapján kiegyenlített volt az első félidő, de a gólszerzésben csak a vendégek jeleskedtek. A Mezőkövesd agresszívan kezdett, és azután sem vett vissza jelentősen, hogy egy átlövésből szerzett találattal vezetéshez jutott. A paksiak is próbálkoztak becsülettel, de elpuskázták helyzeteiket, miközben kövesdi részről Cseri is gólt szerzett, újfent egy parádés átlövésből.

A szünet és a térfélcsere után egy ideig nem történt igazán említésre méltó esemény, majd a kettős cserével felfrissített házigazdák Böde közeli fejesével szépítettek, a hajrához közeledve pedig a kapufát is eltalálták. A lefújásig a paksiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de nem jártak sikerrel.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik