Picasso Branch

2020.01.09. 19:49

Nagykállótól eljutott Dél-Koreáig

Újra hazai vizeken Száraz Tamás, aki óceánjáró hajókon is fellépett a színvonalas produkcióival.

Forrás: Nestors's Photo

Fotó: Tamas Szaraz

Emlékeznek még a Picasso ­Branchra? Tizenhét éves volt a nagykállói Száraz Tamás, amikor bekerült a nagy népszerűségnek örvendő fiúbandába. A csapat három nagylemezt dobott piacra. Viszonylag hamar felbomlottak, utána Tamás elment szerencsét próbálni, és meg sem állt Londonig.

Az első külföldi szerződését 2004-ben kapta meg, amelynek köszönhetően musical­énekesként Dél-Koreában, valamint Európa számos városában egy 110 állomásos turnén vehetett részt társfőszereplőként. A világ legszínvonalasabb óceánjáró hajóin, Európa legnépszerűbb turnéprodukcióiban, sőt Magyarország vezető színházaiban is több főszerepben láthatta a nagyközönség. Sikereit fokozva főszerepet játszott többek között Németországban az Evitában, Ausztriában a Miss Saigonban. A Budapesti Operettszínházban (Rómeó és Júlia, Elisabeth, Oltári srácok), valamint a Madách Színházban is dolgozott (Jézus Krisztus szupersztár).

Jelenleg is több külföldi előadásban szerepel, de Magyarországon van az otthona. Önálló színpadi produkcióinak állandó meghatározó szereplője felesége, Zhanna, aki táncművész és a varázslatos, mindent elsöprő koreográfiák megálmodója.

Jó együtt dolgozni vele

Tóth Vera rendező mondta Száraz Tamásról: „Az összpontosítását és a színpadi alázatát, a minden mögé látás igényét rettenetesen szeretem benne. Aki a közelébe kerül, az minden vele töltött percet üdítőként él meg. Nagyon jó együtt dolgozni vele, rögtön érti és igaznak éli meg a művészi munkát. Megtiszteltetés volt számomra Tomival dolgozni, hiszen ő a minőséget képviseli Magyarországon.”

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában