Biri

2020.10.07. 15:00

Köszönjük a dalokat!

A Ham Ko Ham slágerének szövegírójára is szavazhatunk.

Forrás: Ham Ko Ham

A dalszerzők napját október 16-án ünnepeljük, ebből az alkalomból indította útjára az Artusjus a Köszi a dalt!, melynek keretében a közönség voksolhat a kedvenc alkotójára. Hatvannyolc szerző van versenyben, mindegyikőjük néhány perces videókban mesél arról, hogyan született egy-egy nagy sikerű daluk.

Kathy Zsolt dalszerző
Fotó: borsonline

A Ham Ko Ham Bármerre jársz című slágerét 2018 elején hallhatta először a közönség, azóta a nóta klipjét több mint hatmillióan nézték meg a legnépszerűbb videómegosztó portálon. Az együttes közösségi oldalán hívta fel a rajongók figyelmét, hogy a Köszi a dalt! megmérettetésén szavazzanak a nagy sikerű szerzemény szövegírójára, Kathy Zsoltra.

Még szavazhatunk

Kathy Zsolt bemutatkozásából kiderül, hogy a Bármerre jársz szövegét egy gyermekkori szerelem ihlette: ugyanis még kisiskolás korában szerelmes volt egy roma kislányba, aki a nagymamája közelében lakott. A két gyereket szigorúan nevelték, és nem nagyon hagyták, hogy sokat csatangoljanak egyedül, azonban a kis Zsolt és szíve választottja mindig megtalálta a módját, hogy találkozzanak.

A közönség október 16-ig szavazhat kedvencére a kosziadalt.hu weboldalon. A kezdeményezés arra is buzdítja a zenerajongókat, hogy a dalszerzők napján szenteljenek külön figyelmet az alkotókra: például posztoljanak a számukra kedves szerzeményekről a közösségi oldalakon, vagy készítsenek a zenehallgatáshoz köthető fotókat, szelfizzenek a rajongásukat kifejező ruhadarabokban, vagy nézzenek otthonról közvetített koncerteket – és mindezeket jelöljék a „kösziadalt” hashtaggel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában