Fényeslitke

2021.01.02. 18:11

Akik már rutinosan indulnak

A zenekar megújulva tér vissza az ország legnagyobb dalversenyébe.

VNA

A Dal 2021-es mezőnyében újra színpadra áll a LivingRoom. A zenekar csellistája, Friderikusz Péter Fényeslitkén nőtt fel, és 2017-ben alapította a zenekart az énekes Pál Benjáminnal. Időközben a duóhoz három zenész – Jánny Dominik dobos, Tóth Bence basszusgitáros és Paukovics Gergely gitáros – is csatlakozott, a műsorba pedig egy olyan számmal jelentkeztek, amely igazi mérföldkőnek számít az életükben.

– A karantén után felvételiztem a Kőbányai Zenei Stúdióba, ott ismertem meg azokat a zenészeket, akikkel most együtt dolgozunk – mesélte lapunknak Friderikusz Péter. – A Megtörtént című dalunk úgy született, hogy amikor Beni egy szál gitárral előadta az alapötletet, mindannyian raktunk hozzá valamit: ez volt az első igazi közös munkánk.

Fontos az egyensúly

A LivingRoom először a „VoltVanLesz” című dallal akart nevezni, de a szabályok miatt le kellett mondaniuk róla, hiszen csak a március 1. után közzétett számokkal lehet versenyezni – ezt pedig néhány nappal előtte töltötték fel a különböző internetes felületekre. Így elkészült a Megtörtént, amivel máris bizonyítottak, hiszen helyet kaptak a műsor negyvenes toplistáján. A zenekar már rutinnal a háta mögött készül a versenyre, hiszen 2018-ban már egyszer megmérettették magukat a Kirakat élet című számukkal.

– Benivel a nappaliban kezdtünk el együtt zenélni, innen jött a nevünk is. Visszagondolva úgy érzem, hogy amikor először bejutottunk, még „kicsik” voltunk ehhez az egészhez: nem tudtuk, hogy mivel jár majd a műsor és a közös szereplés – tette hozzá Friderikusz Péter.

– Tizenöt éve csellózóm, és számos alkalommal kérdezték már tőlem, hogy akkor miért választottam a könnyűzenét. Azonban én nem úgy látom, hogy a LivingRoommal letettem volna a voksomat valami mellett. Ezt sokan nehezen értik meg, a klasszikus zenei körökben vannak, akik úgy gondolják, hogy a könnyebb utat választottam. Pedig úgy érzem, hogy a könnyűzenében is lehetek ugyanúgy kreatív, de továbbra is fontosnak tartom, hogy ne hanyagoljam el a klasszikus zenét sem. Igyekszem megtartani az egyensúlyt, hiszen szerintem nem szabad lekorlátozni magunkat egyetlen műfajra. Mindenben lehet jót, különlegeset alkotni.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában