közlekedés

2021.01.29. 12:00

Érthetetlen hogy hajthatott bele – életeket mentett az energiaelnyelő modul (videó)

Csütörtök délelőtt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tatabánya térségében az elválasztósávban dolgoztak a Magyar Közút szakemberei.

Forrás: Magyar Közút

A munkákat ütközési energiaelnyelő modul fedezetében végezték. A munkaterület előtt két helyen is előjelezték a terelést, két lépcsőben 100, illetve 80 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Az energiaelnyelővel felszerelt narancssárga teherautón ráadásul külön fénytechnika figyelmeztette az autósokat, ezen kívül két változtatható jelzésképű, az autópálya felett található digitális kijelzőn is előre felhívtuk az autósok figyelmét a munkavégzésre. Mindezek ellenére egy autós nekihajtott a munkaterületen dolgozó embereket védő teherautóba.

Az energiaelnyelő ellátta funkcióját, így szerencsére nem történt személyi sérülés.

Az ilyen esetek miatt indította el a Közút néhány éve „Biztonságunk az Ön kezében van” című közlekedésbiztonsági kampányát, ugyanis 2000 óta 17 munkatársat vesztettek el munkavégzés közben, munkaterületen, figyelmetlen autósok miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában