Ihni Kohei!

2023.02.11. 09:11

Visszatért a szomorú szamuráj (videó)

Kozso születésnapjára időzítették az 1995-ös sláger feldolgozásának premierjét.

Ha egy kicsit összekapjuk magunkat és végigpörgetjük gondolatban a kilencvenes éveket, a magyar popzene egyik mérföldkövébe botlunk. Mert amíg a nagyvilág a Cooliótól a Gangsta’s Paradise-ra, a Mariah Carey Daydream című albumának dalaira vagy a Pink Floyd koncertkorongjára, a Pulse-ra rázta, hazánkban nem kisebb sláger tarolt, mint a Szomorú szamuráj.

 A rádiók, a tévés zenecsatornák és a szórakozóhelyek lemezlovasai egyaránt az Ámokfutók frontembere lelkében megfogant és tollából kigördült gondolatokat harsogták: „Nagy az, aki nagy, aki kicsi, az kicsi. Hiszi a piszi, aki elhiszi!” Mi pedig egy emberként énekeltük a refrént: „Imádlak! Szomorú szamuráj, csak harcolj értem, a szerelem vár! Szomorú szamuráj, földön, égen.” A kétezres évek szülöttei bizonyára sajnálják, hogy kimaradtak a jóból, de már nem kell búsulniuk, ugyanis a Tűzvarázsló, a Hol van az a lány? és a Casanova után a Szomorú szamurájt is újrafényezték. Az ikonikus dal 2023-as verziója szerdán debütált a Youtube-on.

Bekerült a trendingbe

Az Ámokfutók és a kilencvenes évek magyar popformációinak atyja, Kozsó mellett nevét és arcát adta hozzá a jelen egyik legnagyobb hazai slágergyárosa, Burai Krisztián, illetve Danis Elza, aki mindössze 12 éves volt, amikor feltűnt a Megasztárban, azóta azonban keveset hallani róla. A feldolgozás gyakorlatilag a legfelkapottabb magyar videók élvonalában nyitott, a feltöltés óta pedig rengeteg kattintást hozott. A siker talán még a szomorú szamuráj arcára is mosolyt csal, s felszárítja Kozso könnyeit. A zenei guru pénteken ünnepelte 57. születésnapját. Így vagy úgy, de a napokban sokan gondoltak rá.

 KM

Borítókép: Kozso és Elza a Mokkában mesélt a közös munkáról | Fotó: Kocsor Zsolt archívuma

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában