Ajak

2023.09.18. 10:44

Gubik Petra, Ajak díszpolgára tündökölt Vivian szerepében!

A Micsoda nő! musical lenyűgözte a közönséget.

Szon.hu

Gubik Petra a Micsoda nő! című musical egyik jelenetében

Forrás: Forrás: magyar

A Micsoda nő!, vagyis a Pretty Woman az 1990-es évek egyik legnagyobb bevételét produkáló mozija volt, a romantikus vígjáték a nézők körében hatalmas sikert aratott. Nos, hasonló sikerre számíthatnak a Madách Színház alkotói, művészei is, hiszen a film alapján készült musical amellett, hogy szinte pontosan hozta a jól ismert jeleneteket, dialógusokat, igazi hollywoodi show-t varázsolt a színpadra. Így aki szereti a filmet, annak kötelező megnézni a Szirtes Tamás által rendezett musicalt.
Elgondolkodtak már azon, hogy mi egy musical sikerének a receptje? Minden bizonnyal sok összetevője van. Kell hozzá például egy jól ismert történet, nagyszerű dalok, kiváló dramaturgia, rutinos rendező, valamint népszerű színészek. A Micsoda nő! musical mindezt könnyedén hozta a hétvégi ősbemutatón. 

Garry Marshall és J. F. Lawton tökéletes szövegkönyvet alkotott, amelyhez Bryan Adams és Jim Vallance olyan zenét és dalokat írt, amelyek akár önmagukban is elmesélték volna a romantikus történetet. 

Szirtes Tamás pedig kitűnő érzékkel találta meg azokat a színészeket és táncosokat, akiknek jól áll ez a szerep és a köré felépített világ. Mert ahogy a film, úgy a musical is Hollywood éles kontrasztját villantotta fel két ember sorsán, egymásra találásán keresztül.

Gubik Petra Vivian, Solti Ádám Edward Lewis szerepében a Micsoda nő! című musicalben
Forrás: Forrás: magyarnemzet.hu

A Micsoda nő! története egy Hamupipőke- és Pygmalion-történet is egyben, hiszen Vivian hatalmas külső-belső változáson megy keresztül, mire megtalálja önmagát s a szerelemhez vezető utat. A külső változást nemcsak a filmben, de a musicalben is érzékletesen jelenítették meg az alkotók. A filmből jól ismert helyszínek egymás után elevenedtek meg a forgó díszletnek és a különleges vetítéseknek köszönhetően, a híres Rodeo Drive emlékezetes jelenetei és Rományi Nóra lenyűgöző jelmezei pedig ugyanazt a hangulatot hozták vissza, amit a filmben annyira szerettünk.

A Micsoda nő! musical végén a Pretty Woman című sláger is felcsendült

A Madách Színház péntek esti ősbemutatóján Gubik Petra tündökölt Vivian szerepében, láthatóan élvezettel formálta meg a karaktert, bár olykor talán túl is játszotta. A partnere, Solti Ádám hitelesen alakította a rideg üzletembert, Edward Lewist. 

Mindkettőjüknek voltak kiemelkedő jelenetei együtt és külön-külön is, s a könnyen megjegyezhető, populárisabb dalok kimondottan illettek a hangszínükhöz, de egyes prózai jeleneteken mintha gyorsan túl akartak volna lenni.

 A köztük elhangzó dialógusokat kívülről ismerjük, Szirtes Tamás majdnem mindet meg is tartotta, de ezek sajnos nem mindig ugyanazt a hatást váltották ki, mint a filmben. Ennek oka az lehet, hogy nem hagytak kellő hatásszünetet. Ettől függetlenül minden mondatuk és éneklésük mögött érződött a hihetetlen nagy munka. A szereplők közül ki kell emelnünk még másik két művészt, akiket imádott a közönség, és akik tovább fokozták a show hangulatát: 

Molnár Gyöngyi elképesztő energiákkal formálta meg Kit De Lucát, Vivian prostituált barátnőjét, míg Borbély Richárd Happy Manként több szerepben, hol a szálloda igazgatójaként, hol afféle showmanként nyűgözte le a közönséget.

Hollywood csillogó, pezsgő, zenés, táncos világa tehát két és fél órára beköltözött a Madách Színházba. Abban pedig nincs semmi különös, ha a darab végén a közönségnek kedve támad bulizni az ikonikus Pretty Woman című slágerre. Hollywood már csak ilyen. - olvasható a magyarnemzet.hu oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában