Csupa ragyogás

2019.08.21. 09:47

Szlovéniában jártak

A Bledi-tó közepén lévő kegyhelyhez csónakok szállították az érdeklődőket.

Tartalmas, élményekben gazdag kiránduláson vettek részt nemrégiben a Nyíregyháza-Sóstófürdői-Sóstóhegyi Nyugdíjasok Szervezetének tagjai.

Négy napot töltöttek együtt csodálatos látnivalók között a Nyíregyháza-Sóstófürdői-Sóstóhegyi Nyugdíjasok Szervezetének tagjai
Fotó: egyesület

Csupa ragyogás

Először Lendván néztük meg a nevezetességeket, a téren István király szobrát, majd a Szent Katalin-templomot.

Megcsodáltuk a Makovecz Imre tervezte kultúrházat, majd Ljubljanába mentünk városnézésre. A barokk stílusú ferences templom belső tere meseszép, csupa ragyogás. A hármas hídon az óvárosba érkeztünk, itt is sok szép épületet láttunk. Másnap a Bledi-tóhoz mentünk, a tó közepén lévő kegyhelyhez csónakok szállították az érdeklődőket. Délután a postojnai barlangrendszernél járva főleg kínai turistákkal találkoztunk. A barlang belsejébe kisvasúttal jutottunk be, innen gyalogoltunk néhány kilométert a szép cseppkövek között. Koperben már a tengert nézegettük a szobánk ablakából, s hallgattuk a sirályok hangoskodását.

Óriás fánk és habos krémes

Másnap Piranban és Portorosban néztük meg a belső kikötőt, az olaszos hangulatú belvárost. Jártunk Mariborban és Trojanéban is, megkóstoltuk a helyi specialitásokat, az óriás fánkot és a tejszínhabos krémest. A kirándulást dr. Hudákné Fábián Nóra szervezte, köszönjük a munkáját.

- Lőkös Imréné -

Ezek is érdekelhetik