Nyíregyháza

2019.09.17. 21:09

Cikázó bringások a városban

Szeptember 28-án ismét megrendezik a kerékpáros, családi szabadidős programot.

Forrás: KM-archív

Lám, egy év alatt még frappánsabb lett a tavaly életre keltett Bringaváros 7.1 elnevezésű kerékpáros, családi szabadidős program! Akkor azért lett 7.1 a neve, mert hét városrészt és a belvárost érintette a bringás nagyrendezvény Nyíregyházán. Azóta tovább épült a hálózat, jelenleg 71 kilométer kerékpátút vehető igénybe a megyeszékhelyen. Így került egymás mellé a 7.1 és a 71, amit külön hangsúlyozott dr. Kovács Ferenc polgármester, a szeptember 28-án esedékes sportrendezvényt felvezető városházi sajtótájékoztatón.

– Örvendetes tény, hogy látványosan gyarapodott a kerékpárút-hálózat. Az a tapasztalatom, hogy sokan nincsenek ezzel tisztában, ezért itt az idő, hogy a Bringaváros 7.1 alkalmával leteszteljék a távot, és eljussanak a különböző pecsételőpontokig. Tavaly a jósavárosiak győztek, de valójában mindenki nyert, aki elindult – jegyezte meg a fővédnök.

Regisztrációs bringapont lesznek a borbányai, a jósavárosi, a kertvárosi, a nyírszőlősi, az orosi, az örökösföldi, a sóstóhegyi, a hímesi, az érkerti, a malomkerti, a belvárosi és a Korányi városrészen. Aki mindegyik helyet felkeresi, és összegyűjti a pecséteket, részt vesz a sorsoláson, melyen éppúgy lehet nyerni, mint a kerékpár szépségversenyen, díjazzák a leggyorsabb településrészt és a legaktívabb iskolát is.

Az egész napos program 9 órakor kezdődik, és a bringapontokon mellett a Kossuth tér lesz a központi helyszín.

– A város főterén a beérkező kerékpárosokra és az érdeklődőkre 16 órától gyerekműsor vár, este héttől pedig Kowalsky meg a Vega ad élő koncertet. Tavaly közel ezren pattantak nyeregbe, ezúttal még több résztvevőre számítunk. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát – tette hozzá végezetül Pataki Mihály,a Bringasziget tulajdonosa.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában