Legyünk figyelmesebbek!

2019.12.20. 11:27

Talán nem mindenkinek örömünnep a karácsony

Nem az ajándék értéke, hanem a szeretet mértéke a fontos – vallja hűséges olvasónk.

Vitál Katalin

Fotó: Palicz István

A karácsonyt szinte az egész világon ünneplik. A külsőségek eltérőek, de az ünnep tartalma ugyanaz: a szeretet, öröm és béke. Ilyenkor jók akarunk lenni, és jót akarunk kapni. A legtöbben ajándékkal akarják kifejezni az érzelmeiket, ám a szeretet több, mint egy becsomagolt tárgy, ezt fontos felismernünk! Könnyen meglehet, hogy egy őszinte mosoly, egy együttérző tekintet, egy figyelmes gesztus többet ad a másiknak a legdrágább ajándéknál.

Vitál Katalin
Fotó: Palicz István

Kincset érő gesztusok

Eszembe jutnak ilyenkor, karácsony közeledtével Albert Schweitzer szavai is, miszerint „A világból leginkább olyan emberek hiányoznak, akik mások hiányaival törődnek.” Elgondolkodtató, ugye? Készülünk, várjuk a szeretet és öröm ünnepét, de biztos, hogy mindenkinek örömöt jelent december 25-e és 26-a? Észrevesszük-e a környezetünkben, hogy kinek nem, és tudjuk-e, vajon miért?

Az év legszebb és legnagyobb ünnepén azt tanácsolom, legyünk figyelmesebbek! Meglehet, hogy egy vigaszt nyújtó mosoly, egy biztató szó, egy szem szaloncukor, szóval csak egy apró, kedves gesztus hiányzik csupán, hogy mások is különlegesként éljék meg a szívükben a karácsonyt. Nincs szükség drága ajándékokra, a lényeg, hogy a szeretet fénye ragyogja be a cselekedeteinket.

- Vitál Katalin, Nagyhalász -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában