horgászat

2020.03.22. 12:00

,,Bébiharcsa” az első horgászaton

Egy gyors fotó, és már úszott is vissza a biztonságot jelentő mélybe.

Vass István Miklós az idei első zsákmánnyal

Fotó: KM-ARCHÍV

Már többször is megosztotta élményeit olvasóinkkal Vass István Miklós Nyíregyházán élő horgász. Most az idei első horgászatának történetét mesélte el lapunknak:

– Március 7-én reggel egy esős napra ébredtünk, ami egy kicsit szomorúvá tett, hiszen délután horgászatra készültem. Amikor dél körül már tisztult az idő, egyre bizakodóbb lettem, hogy még lehet valami abból az éjszakai támadásból, amit elterveztem a halak ellen.

– Ahogy telt-múlt az idő, egyre tisztább lett az égbolt, olyannyira, hogy délután 5 órakor, amikor kiérkeztem az apagyi Kenderáztató-tóhoz, már a gyönyörű naplementét is megcsodálhattam – kezdte az élményeket Vass István Miklós.

Természetesen a szürke harcsa volt a célpontom, ennek megfelelően puha testű csalival készültem, amiről kikértem a Mysticat csapatot vezető Petróczi István jó barátom tanácsát is.

– Kíváncsi voltam, hogy vajon ő mit javasol csalinak az ilyen kora tavaszi időben.

Tökéletesen megfelelt

– Este 6 órára a szereléket is bejuttattam a vízbe, és vártam a hőn áhított kapást, amit a csörgő hangjának kellett majd jeleznie. Telihold volt, szinte lámpa nélkül is mindent lehetett látni. Figyeltem a vizet, ami egyre több életjelet mutatott. Öröm volt kint lenni a parton és látni az ébredő halak mozdulásait.

– Nem kellett sokat várni: este fél 8-at mutatott az óra, mikor a bot végén elhelyezett csörgő hangjára lettem figyelmes. A vízre pillantottam, és láttam, hogy az úszó egy erőteljes mozdulattal eltűnik a víz alatt, majd pár másodperc múlva felbukik, majd jobbra-balra irányt vált, és ezután megint eltűnik a víz alá.

Egy határozott mozdulattal bevágtam, és már éreztem is, hogy valami van a horgon, aztán rövid küzdelem után már a kezemben is tartottam a bébiharcsát, ami mindössze 63 centiméteres volt.

– Nem volt nagy hal, de szezonnyitó horgászatnak tökéletesen megfelelt. Egy gyors fotó, és már úszott is vissza a biztonságot jelentő mélybe – tette hozzá Vass István Miklós.

MML

Borítókép: Vass István Miklós az idei első zsákmánnyal | Fotó: KM-ARCHÍV

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában