Nyíregyháza

2020.05.11. 18:46

Az egyesület a járvány idején segít a gazdiknak

A Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület olyan gazdiknak segít, akik jelenleg nem tudnak gondoskodni kedvenceikről.

Forrás: Pixabay

Mindazoknak, akik megfertőződtek vagy hatósági karanténba kerültek, amellett, hogy aggódnak saját és szeretteik egészsége miatt, a kedvencükről is gondoskodniuk kell valahogy – ami nehezebb lehet ebben a szituációban, mint gondolnánk. Nekik nyújthatnak támogatást a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület tagjai, akik a pandémia idején karanténba vagy kórházba került gazdik kutyáinak ellátásában segítenek.

A karanténba kerülteknek segítenek bevásárolni, illetve három kennel- és három boxférőhellyel készültek, melyekben ideiglenesen el tudják helyezni azokat a kutyusokat, amiket a gazdik nem tudnak megfelelően lemozgatni, vagy kezelés alatt állnak és nem tudják megoldani az állatok szállítását.

– Az elmúlt időszakban többen is igénybe vették ezt a lehetőséget. Egy nyugdíjas hölgynek bevásárolni segítettünk, illetve voltak olyan gazdik, akik a karantén miatt nem tudták elvinni kedvencüket az állatorvoshoz, így ezt megoldottuk helyettük. Ezenkívül három kutyus vendégeskedett nálunk rövidebb ideig – mondta el lapunknak a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület elnöke.

Önkénteseket is várnak

Hován Tímea hozzátette: a „vendégebek” panelházban élő gazdái a hatósági karantén alatt értelemszerűen nem tudták megoldani, hogy az állatokat elvigyék sétálni. A gazdik gondoskodtak a kutyák élelmezéséről, az egyesület tagjai pedig vigyázták és sétáltatták az ebeket, amíg szükség volt rá.

– Nagy örömmel fogadtuk, hogy többen jelezték számunkra: szívesen segítenének a környezetükben azoknak a gazdiknak, akik a karantén alatt nem tudják megoldani állataik ellátását – tette hozzá Hován Tímea.

– Amíg tart a vészhelyzet, támogatjuk a gazdikat ebben a helyzetben. Önkénteseket is várunk: szívesen vesszük mindazok jelentkezését, akik vállalni tudják, hogy segítenek kedvenceik ellátásában a járvány miatt akadályozottaknak.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában