Olvasói levél

2020.05.21. 11:30

Megható: egy fillért sem fogadtak el a 83 éves bácsitól a nyírbogáti hűtőszerelők

Nem hagyta hidegen őket az idős úr panasza.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Nem rokonom, még csak nem is ismerősöm az a két nyírbogáti fiatalember (háztartásigép-szerelők), akiket a Facebookon keresztül értesítettem arról, hogy elromlott a hűtőszekrényem, és Nyíregyházán, ahol lakom, két szerviz és egy magánszerelő sem vállalta a készülék javítását.

A maguk módján segítenek

Azok, akikhez korábban fordultam, még csak el sem jöttek megnézni a hűtőt, egyszerűen csak elutasítottak. Ezért írtam a nyírbogáti szerelőknek, hogy szeretném, ha elvállalnák a munkát. Ők jelezték: segíteni akarnak és fognak is! A hűtőszekrényt a saját autójukkal elszállítják, beszerzik a szükséges alkatrészt, megjavítják a gépet, majd házhoz szállítják – mondták, s azt is jelezték, vélhetően nem fog sokba kerülni a javítás.

Három nap múlva a fiúk értesítettek: a hűtőm immár hibátlanul működik, s ha jónak látom, még aznap hazahozzák, beállítják. Jóleső érzéssel, elégedettséggel töltött el a szerelők gyorsasága, kedvessége, ügyfélcentrikussága. Ami pedig ezután történt, hihetetlen volt! Kérdésemre, mennyivel tartozom, Tóth Csaba szerelő azt válaszolta:

„Zoli bácsi, semmivel, tessék még sokáig jó egészségben élni!”

Annyit hozzátett: átérzik az idős emberek gondjait, főleg ebben a koronás-karanténos veszélyhelyzetben, ezért a maguk módján, lehetőségeikhez mérten, az összetartozás jegyében így próbálnak segíteni az időseken.

Ritka, példaértékű cselekedetek ezek, sosem felejtem el, amit értem tettek, boldog vagyok, hogy megismerhettem őket!

- G. Tóth Zoltán, Nyíregyháza -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában