Nyíregyháza

2020.08.04. 15:02

Amikor kapni és adni is öröm

Lényegesen megnőtt az adakozási kedv úgy a vállalkozók, mint a magánszemélyek körében.

Vidámak és segítőkészek, ez jellemzi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoportját

Fotó: Palicz István

Mint minden évben, az idén is számot adott teljesítményéről a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoportja. A rendes közgyűlés összehívása a járványügyi veszélyhelyzet miatt sajnos júliusra tolódott, így azonban lehetősége nyílt Tóth Andrásné csoportvezetőnek és segítőinek, hogy ne csak szellemi táplálék kerüljön az asztalra, hanem frissen sült lángosok is.

A beszámolón elhangzott: a nyíregyházi csoport tavaly 11 taggal és 4 önkéntessel végezte szerteágazó feladatait. Folyamatosan ellátták a rászorulókat, fogadták a segítséget kérő, illetve adományt felajánló ügyfeleket. 2019-ben lényegesen megnőtt az adakozási kedv úgy a vállalkozók, mint a magánszemélyek körében, egy cégtulajdonos például 1,8 millió forint értékben adományozott a szervezetnek új férfiöltönyöket, zakókat, nadrágokat. A 124 lakossági felajánlás között éppúgy volt ruha, cipő, játék, háztartási eszköz, lakástextil, mint etetőszék, babakocsi, pelenka, gázpalack és bútorok.

Több a segítségkérő is

– Csatlakozott az „Adni öröm” kampányunkhoz a Zelk Zoltán két tannyelvű általános iskola diáksága, 190 kg élelmiszert, játékot, ruhaadományt ajánlottak fel a részünkre. Az élelmiszerbanktól 468 kg élelmiszer, a debreceni központunktól 340 ezer forint értékű vegyes adomány érkezett. Az Együtt Segítsünk Egymáson Megyei Egyesület több mint egy mázsa uborkát ajánlott fel, 134 adományt a Családok Átmeneti Otthona lakói között osztottunk ki, de jutott a krízisiroda ügyfeleinek is. Egyre több karitatív szervezet keres meg bennünket, 15 egyesületnek 270 zsák vegyes ruházattal, cipővel, egyebekkel tudtunk segíteni.

– A „máltás” csoportjainkról sem feledkeztünk meg: Szatmárcseke, Debrecen, Báránd, Kisvárda új öltönyöket, zakókat, a gacsályi intézményünk 41 zsák ruhát kapott. A 80 ezer forint támogatást, amit a nyíregyházi önkormányzat adott, a Családi nap rendezvényünkre használtuk föl – taglalta Tóth Andrásné.

PI

A tűz martalékává vált

Gyors és megfelelő segítséget tudott nyújtani a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoportja annak a négygyermekes nagykállói családnak, amelynek tűz ütött ki a konyhájában, és mindenük odalett. Összefogással sikerült pótolni a legszükségesebb használati tárgyakat, bútorokat.

A Bárczi Gusztáv általános iskolában rendezett Fuss a fénybe! programon a „máltaisok” gyöngyöt fűztek, hűtőmágnest készítettek a gyerekekkel. A Helló, Nyíregyháza! rendezvényen legutóbb is ugyanaz volt a segítők célja: minél többet megmutatni és adni magukból, meg- és elismertetni a munkájukat. A nyíregyházi bv. intézet előzetesben lévő fogvatartottjainak járókeretet, mankót, kerekesszéket, rollátort, görbebotot juttatott be a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában