Horgászat

2020.08.08. 07:00

Családi öröm a vízparton

Örök emlék marad a számukra, amikor egy időben fogott a férj és a feleség egy-egy amurt.

Együtt örültek az édesapa által megfogott harcsának

Forrás: Nagy Zoltán archívuma

Sok horgász irigyli azokat a családokat, amelyekben a feleség is ott ül a férje mellett a vízparton kapásra várva, sőt a szülők magukkal viszik a cseperedő gyermekeiket is, akik így nemcsak megismerik, hanem meg is szeretik a természetet. Ilyen horgászatot kedvelő família a Ramocsaházán élő Nagy Zoltán családja.

Rendszeresen visszatérnek

E sorok írója tavaly találkozott már a család minden tagjával a kedvenc vizükön, a nyírpazonyi Pazonyi Horgásztanyán, ahová azóta is rendszeresen visszatérnek. Az idén júliusban egy egész hetet töltöttek el a horgásztónál.

Kánikula, eső, szélvihar

– Nagyon szeretjük a Pazonyi Horgásztanyát, hiszen aránylag közel van a lakóhelyünkhöz, és mindig újabb és újabb élményekkel leszünk gazdagabbak a sok fogásnak köszönhetően. Szerencsére a lányaink, a 8 éves Vivien és az 5 esztendős Petra is nagyon szeret a szabadban lenni, jól érzik magukat kint a természetben – mesélte szerkesztőségünknek Nagy Zoltánné Papcsák Szandra.

– A szállásul szolgáló faház minden igényünket kielégíti, így talán nem lehet azon csodálkozni, hogy nem vágytunk haza. Ha nem lett volna már utánunk lefoglalva a házikó, még maradtunk volna egy-két napot – mondta Nagy Zoltánné Papcsák Szandra.

– Az egy hét alatt olykor bográcsoztunk is, főztem finom ételeket a családnak. Az időjárás a sokszínű arcát mutatta a hét nap alatt: a kánikulát eső követte, de volt részünk szélviharban is. Nem unatkoztunk, szépen ettek a halak.

Csipogás éjjel

– Örök emlék marad például, amikor egy időben fogtunk a férjemmel egy-egy amurt. A pontyok mellett afrikai harcsát is fogtam, de tokhalat most sem tudtam partra hozni, csak a férjem. A készségek éjjel is bent voltak a tóban. Az egyik éjjel felébredtem a kapásjelző csipogására, de Zoltán olyan fáradt volt, hogy nem ébredt fel azonnal. Így én akasztottam meg a 8,5 kilogrammos pontyot, kivezettem a part közelébe, aztán ébresztettem a férjem, hiszen a hal megszákolásához már segítségre volt szükségem, egyedül nem ment.

– Már a nagyobbik lányunk, Vivien is szeret horgászni, nagy élményt jelentett a számára, hogy ő is fogott egy kisebb pontyot. Petra ötödik születésnapi ünnepségét is a parton rendeztük meg. Lufival feldíszítettük a kis házikót, volt torta is, vendégeknek pedig meghívtuk a kis barátait, akik szintén jól érezték magukat a szabadban – tette hozzá befejezésül az édesanya.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában