Egészségben, betegségben

2020.08.07. 07:00

„Ez így is tökéletes volt!” – Két kemoterápiás kezelés között mondta ki a boldogító igent

Bajkó Barbi két kemoterápiás kezelés között, a műtét előtt mondta ki a boldogító igent párjának, Gergőnek.

Minden esküvő egyedi és megismételhetetlen: a menyasszony és a vőlegény számára olyan élmény, amit soha nem felejtenek el.

Bajkó Barbi esküvője sem kivétel ez alól, a nyíregyházi lány számára azonban a nagy nap nemcsak azért volt különleges, mert teljesült az álma, és férjhez mehetett élete szerelméhez, Gergőhöz, de azért is, mert két kezelés között, de még a műtétje előtt mondta ki a boldogító igent.

Barbiról korábban már olvashattak lapunkban: tavaly novemberben rosszindulatú daganatot találtak az egyik mellében, amit a nagysága miatt akkor nem lehetett műteni. Az első kezelés előtt elkezdett blogot írni, a Dióval az élet pedig népszerű lett: az őszinte, életigenlő bejegyzések megmutatták, hogyan gondolkodik a betegségéről, hogy viseli a kemoterápiát, és azt is, miért ragaszkodik az esküvőjük eredetileg kitűzött dátumához. Sokan azt mondták, nagy merészség két kezelés között lánybúcsút és lagzit tartani, de Barbi tudta, hogy nem lesz semmi baj – és nem is lett.

– Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, ha nem lett volna velem Dió, tökéletes lett volna – mondta lapunknak, és gyorsan módosította is: ez így is tökéletes volt!

Egyedileg készített ruha

– Hetvenen voltunk, hajnalig mulattunk, reggel négykor én zártam a bulit. Azt kértem a rokonaimtól, barátaimtól, hogy ne kezeljenek betegként, és ne kérdezzék meg fél­óránként, hogy jól vagyok-e, mert ezen a fontos napon nem akartam ezzel foglalkozni. Szerencsére ezt mindenki megértette, végig remek volt a hangulat, életem egyik legboldogabb napja volt. Imádtam a ruhámat: már tavaly októbertől nagymamámnál őrizgettem, így Gergő, a férjem csak közvetlenül az esküvő előtt látta rajtam.

– Pontosan tudtam, miben szeretnék férjhez menni: az álmom egy elöl kicsit kivágott, A vonalú, de nem túldíszített ruha volt, de ilyet egyik szalonban sem találtam. Rengeteget felpróbáltam, és pozitív élményként maradt meg bennem, hogy mindenütt nagyon kedvesek és segítőkészek voltak velem. Volt egy ruha, amit felvettem, és sírva fakadtam, annyira gyönyörű volt, de az ára miatt végül lemondtam róla. És amikor már az összes szalont végigjártam, elkezdtem az interneten keresgélni, és végül egy egyedileg készített ruhában mentem férjhez. Nem teljesen fehér, hanem egy kicsit ekrüs, amiről Gergő nem tudott, hiszen nem látta, ettől függetlenül ő is egy bézses árnyalatú öltönyt választott magának, így összeöltöztünk a nagy napon – mesélte Barbi, aki boldog és optimista. Ám az utóbbi időszakban neki is voltak mélypontjai.

Túl a nehezén

– A vírushelyzetet az elején még élveztem, vicces volt semmit nem csinálni, de mivel én nagyon jövős-menős típus vagyok, egy idő után már nem volt öröm otthon ülni. A kezeléseket megkaptam, de a járvány miatt senki sem jöhetett velem, és ez lelkileg megviselt. A harmadik, negyedik kemóra elfogyott az erőm, és hiába álltam nagyon pozitívan ehhez a helyzethez, már nem tudtam kizárni a rák pszichés hatásait. Azt mondtam az orvosomnak, hogy ha azzal egyszerűbb lesz, és kiválthatom az utolsó négy kezelést, akkor inkább vegyék le mind a két mellemet. Én valóban kész lettem volna erre, mert nem a melleim tesznek nővé, de azt mondta, nem ez a megoldás.

– Rosszul voltam a kezelésektől, sokszor úgy viselkedtem, amit hasonló helyzetben én már nem tudtam volna tolerálni, sőt néha arra gondoltam, megérteném, ha Gergő elhagyna. Azt már korábban megbeszéltük, hogy ha eljön az a pillanat, amikor csak a sajnálat tartja mellettem, akkor szól, azt ugyanis nem tudtam volna elviselni. De kitartott a legrosszabb napokon is, és azt hiszem, a nehezén túl vagyunk.

Egészségben, betegségben

– A kezelések hatására Dió összezsugorodott, így szeptember 10-én megműtenek. Nem félek, de izgatott vagyok, és tudom, hogy minden rendben lesz. Az biztos, hogy a gyerekvállalást még legalább másfél-két évig el kell halasztanunk, de ezzel sincs baj, hiszen még akkor is fiatal szülők leszünk. De hogy ne unatkozzunk, építkezésbe kezdünk, így megteremtjük az otthont a születendő kisbabánk számára. Most az a fontos, hogy legyek túl a műtéten, megerősödjek, és magam mögött tudhassam az életemnek azt a szakaszát, amit Dióval együtt éltem meg. Érdekes, az esküvő napján nem foglalkoztam azzal, hogy ott van bennem, de amikor az eskü szövegében elhangzott, hogy férjként, feleségként kitartunk egymás mellett egészségben, betegségben, mind a ketten éreztük, hogy ennek a két szónak mekkora súlya van.

– A párok nagy része, amikor ezt kimondja, szerencsére nem tudja, hogy ez mit jelent a mindennapokban, mi viszont igen. És az, hogy összeházasodtunk, és közösen tervezzük a jövőnket, minden szónál beszédesebb.

SZA

Ezek is érdekelhetik