Horgászat

2020.08.09. 07:00

Különleges fogások a tónál

Pontyból és amurból megfogta élete eddigi rekordját, s életében először ekkor fogott harcsát és tokhalat is.

Kovács Zsolt a tokhallal és a harcsával

Forrás: Kovács Zsolt archívuma

Amikor azon a júliusi reggelen leült horgászni az Orosi-tó partjára Kovács Zsolt, nem gondolta volna, hogy milyen különleges nap vár rá. Joggal nevezhetjük különleges napnak, hiszen pontyból és amurból megfogta élete eddigi rekordját, s életében először ekkor fogott harcsát és tokhalat is.

– Már gyermekkoromban megismerkedtem a horgászattal, de az igazi nagy szenvedély három évvel ezelőtt alakult ki. Elkísértem ugyanis a horgászataira az egyik munkatársamat, s aztán én is kedvet kaptam arra, hogy komolyabban is foglalkozzam a horgászattal – mesélte lapunk érdeklődésére Kovács Zsolt.

Békés halat várt...

– Számomra nagy élményt jelent a hal megfogása. Nem bánom, hogy vissza kell engedni, hiszen hadd legyen benne másnak is öröme, meg aztán lehet, hogy én is újra kifoghatom. Arra törekszem, hogy minél nagyobb halakat foghassak. Az Orosi-tónál most megfogott ponty 10,5 kilogrammot nyomott, míg az amur 10 kilogrammos volt. Bár már nyitáskor, reggel 6 órakor a parton voltam, az első halat, a harcsát 14 óra körül tudtam partra hozni. Nagyon meglepődtem, mert békés halakra vártam, s nem egy ragadozóra. A csalim lucernás tengeri volt, az etetőanyag pedig egy sima mikropellet. A négy halat egyébként 2-2,5 óra alatt megfogtam. A pontyot volt a legnehezebb kifognom, ugyanis erősen küzdött, fokozatosan kellett fárasztani. Egyébként erőteljesen kapott a ponty, s a bevágás után már éreztem, hogy egy nagyobb méretű hallal kell megküzdenem.

– Az Orosi-tó mellett a Pazonyi Horgásztanya is a kedvenc horgászvizeim közé tartozik. A telepített tavakat, az úgynevezett bojlis vizeket szeretem a legjobban, folyóban még nem is horgásztam. Sok jót hallottam már a tokaji Kovács-tóról is, egyszer majd ott is kipróbálom magam. A nagy álmom, hogy egy 20 kilogramm fölötti ponttyal is lefényképezhessem magam.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában