Koronavírus

2020.09.18. 14:44

Buli a járvány idején: zárás 23 órakor, felkészültek rá a megyei szórakozóhelyek?

A korai záráshoz a bulizóknak és a szórakozóhelyeknek is alkalmazkodniuk kell.

Október elsejétől le kell mondanunk a hajnalig tartó bulikról

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Ahogy arról csütörtöki lapunkban beszámoltunk, a járvány miatt október elsejétől a szórakozóhelyek este tizenegyig lehetnek nyitva. Megkérdeztük néhány megyei klub tulajdonosát, hogyan érinti őket a döntés, és milyen további óvintézkedéseket vezetnek be.

– A jövő héttől ellenőrizni fogjuk a vendégek testhőmérsékletét belépéskor, és ha minden kedvezően alakul, október 1-je után 17 és 23 óra között tartjuk a partikat. Erről még egyeztetnünk kell a fellépőkkel, hogy tudnak-e alkalmazkodni az új helyzethez – árulta el Fenyvesi Ákos. A nyíregyházi Mamma Mia Music Club társtulajdonosa hozzátette: azt is mérlegelni kell, hogy a vendégek hogyan tudnak igazodni az új nyitvatartáshoz. Ahogy eddig, úgy a jövőben is minden alkalmazottuk maszkot visel majd, és fokozottan ügyelnek a mosdók és asztalok tisztaságára, melyeket a bulik közben is fertőtlenítenek.

– Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a vendégeink biztonságosan szórakozhassanak. Nem hagyjuk magukra a kikapcsolódásra vágyókat elsejétől sem: az 1980-as években éjfélig tartottak a bulik, mi pedig a koronavírus miatt visszahozzuk ezt, így valóban retró partik várnak az emberekre – jegyezte meg Fenyvesi Ákos.

Hit és bizalom

– A múlt héten volt a záróbulink, mert a jelenlegi helyzetben nem akartunk nagyon előre tervezni – mondta el Surányi Ádám, a gergelyi­ugornyai Malibu Beach Club tulajdonosa. – Viszont még több szabadtéri rendezvényre is készültünk az ősz folyamán, ezeket mind le kellett mondanunk.

Surányi Ádám szerint a szórakozóhelyek úgy tudnának működni az este tizenegyes zárással, ha a nappali bulikra helyeznék a hangsúlyt: például Hollandiában már nagy sikerrel rendeznek olyan partikat, amiket délután kettő körül elkezdenek, és este tíz-tizenegyig tartanak.

– Aki vállalkozásra adta a fejét, annak nem lehet gond felelős döntéseket rugalmasan meghozni – kezdte Körtvélyfáyné Juhász Fruzsina, a Hotel Barbizon ügyvezetője, utalva arra, hogy semmiféle helyzettől nem rettennek meg.

– Büszkék vagyunk rá, hogy eddig sikerült megtartanunk azokat a húzóembereket, akik 25 éve mellettünk vannak. Kezdetben azzal nyugtattam a csapatot, hogy a tavasz tulajdonképpen felkészülés a nyárra. Amikor pedig nyithattunk, sok törzsvendégünk visszatért, így a nyári forgalmunk jobb volt a vártnál. A kertünkben partiknak adtunk helyet, és a 23 órai zárásra – amiben Írországban például semmi rendkívüli nincs – is készítettünk terveket. A közönség majd eldönti, jól gondolkodtunk-e. Egyébként már bennünk is felmerült, hogy a klub hamarabb zárjon, erősítve ezzel a hotelt. Meg is hirdettük a csendesebb hétvégéket. Sóstó végülis a pihenés és nyugalom „szigete”, amely őrzi a múltját. Szóval nem esünk kétségbe, pedig ebbe az évbe nekünk is bele kellett tenni a tartalékainkat. Az élethez hit és bizalom kell, különben nem lehet továbblépni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában