Vásárosnamény

2020.09.17. 11:15

Jándon lesz az őszi kiállítás

Más vadásztársaságok is bemutathatják a szarvastrófeákat.

A több mint harminc vadásztársaságot tömörítő vásárosnaményi Felső-Tiszavidéki Vadgazdák Szövetsége a napokban megtartotta küldöttgyűlését. A Hunor étterem konferenciatermében meghallgatták az elmúlt időszakról szóló beszámolót, és szó volt a szövetség pénzügyi helyzetéről is.

Dönteni kellett arról is, az idén hol rendezzék meg az őszi trófeamustrát. Szabó József, a beregi Tisza Vadásztársaság elnöke felajánlotta a jándi vadászházuk udvarát az október 24-i kiállításra. Itt mutatják be a szeptemberben, októberben elejtett gím- és dámbikák trófeáit a szövetséghez tartozó vadásztársaságok. Ez nem zárja ki azt, hogy a megye más vadásztársaságai ne kapnának helyet a mustrán.

A résztvevők úgy döntöttek, hogy a 2019-ben első alkalommal megtartott országos jótékonysági vadászathoz az idén is csatlakoznak december 27-én.

Adomány a kórháznak

Több helyszínen szeretnék megtartani a jótékonysági vadászatot, a bevételt pedig a megyei kórház gyermek­osztályával egyeztetve a szívbetegség gyógyításában nagy segítséget nyújtó műszer beszerzésére fordítják. Mivel drága egy ilyen műszer, a vadászok mellett a segíteni szándékozó civilek adományait is elfogadják. A vezetők mandátuma lejárt, lemondtak tisztségükről. Megválasztották a jelölőbizottságot: az elnöke Támba Miklós, a tagok: Hevesi István és Szabó József.

Zsoldos Barnabás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában