Sztóma Tour

2020.09.21. 14:00

Teljes életet élni sztómával

A szombati kerékpártúrának dorogi résztvevője is volt.

A Kossuth térről indult a szombati kerékpártúra

Fotó: Sipeki Péter

Sztóma Tour elnevezéssel várta az egészséges életmód híveit a Nyíregyházi ILCO Egyesület. A résztvevők arra vállalkoztak, hogy együtt tekerik le a Nyíregyháza–Tokaj–Nyíregyháza távolságot.

Kovács Istvánnétól, a nyíregyházi egyesület elnökétől megtudtuk, a szombati kerékpártúrával amellett, hogy csatlakoztak az Európai Sporthéthez, a mozgás fontosságát és a közösségi érzést is erősíteni kívánták.

Az egészségmegőrzés és a szolidaritás jegyében a Nyíregyházi ILCO Egyesület Sztóma Tour elnevezéssel szombat délelőtt kerékpártúrát szervezett, a résztvevők a Nyíregyháza–Tokaj útnak vágtak neki a kellemes, kora őszi időben. A közel húszfős csoport a Kossuth téren gyülekezett indulás előtt. Kovács Istvánné, a Nyíregyházi ILCO Egyesület elnöke beszélt lapunknak a kezdeményezés céljáról, illetve az általa vezetett egyesületről.

Európai Sporthét

– Egyesületünk harmincéves múltra tekint vissza, a tagjaink olyan emberek, akiknél vastagbél- vagy végbéldaganatot diagnosztizáltak, de mára meggyógyultak, tünetmentesek. A mai kerékpártúra illeszkedik az Európai Bizottság rendezvénysorozatához, az Európai Sporthéthez is. Ez a nap is hozzájárul ahhoz, hogy hirdessük a mozgás fontosságát, erősítsük tagjainkban a közösségi érzést – sorolta Kovács Istvánné. Hozzátette, a daganatos megbetegedések esetén fontos, hogy ha valaki tüneteket észlel magán, azonnal forduljon orvoshoz, de a különböző egészségügyi szűrések kiemelt szerepére is felhívta a figyelmet.

A megyeszékhely önkormányzatának képviseletében a kerékpártúra indulásánál jelen volt dr. Rákóczi Ildikó is, aki remek kezdeményezésnek nevezte a Sztóma Tourt.

– A város örül minden ehhez hasonló civil kezdeményezésnek, ugyanis fontos számunka a mozgás, a sport, illetve az egészséges életmód – mondta lapunknak a nyíregyházi önkormányzat szociális, egészségügyi és sportbizottságának elnöke. – A Nyíregyházi ILCO Egyesület tagjai bebizonyítják, hogy egy komoly betegség után, sztómával is lehet teljes életet élni.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában