Barabás

2020.09.11. 17:01

Vulkántúra és madárgyűrűzés a Kaszonyi-hegyen

Az idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot, a szabolcs-szatmár-beregiek sem maradnak ki az izgalmas kalandtúrákból.

A szeptember 19-ei szakvezetéses sétán a Kárpátok belső vulkáni övezetéhez tartozó, Barabás melletti Kaszonyi-hegy fejlődéstörténetét, kőzeteit ismerhetik meg a földtudomány iránt érdeklődők.

A körtúrán az egykori kőbányát és a terület jellegzetes élőhelyeit, valamint a hegy és környezetének gazdag élővilágát, természeti értékeit mutatják be Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei. A területen zajló élőhelykezelések és fajvédelmi tevékenységek folyamatába, valamint a madárgyűrűzés rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek a résztvevők.

Találkozó szeptember 19-én, szombaton 9.45-től Barabáson, a körforgalomból az országhatár felé kivezető úton, indulás 10 órakor. A séta időtartama három-négy óra, a táv két-három kilométer, mintegy 70 méter szintemelkedéssel. A részvétel ingyenes, azonban a létszámkorlát miatt előzetes bejelentkezés szükséges. Jelentkezés és további információ a [email protected] e-mail-címen vagy a 70/198-9731-es telefonszámon.

Fotók: Habarics Béla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában