Horgászat

2020.10.08. 10:57

Hűségesek a víztározóhoz

Compót is fogott, amire az utóbbi 20-25 évben nem volt példa a császárszállási tavon.

Iglai János

Forrás: Iglai Jánosné

A horgászberkekben és a konyhában serénykedők között is ismerősként cseng a nyíregyházi Iglai János neve, hiszen a vízparton és a tűzhely mellett is megállja a helyét. Hűségesen ragaszkodik a Császárszállási víztározóhoz hitvesével, aki szintén szenvedélyes horgász.

Iglai János
Fotó: Iglai Jánosné

Csak úszós szerelékkel

– Harmincöt éve ugyanabban az öbölben pecázunk, és még mindig csakis úszós szerelékkel a nádfal, illetve a stég előtt közvetlenül. Amikor a házasság szent kötelékébe léptem, nemcsak egy asszonnyal, hanem a családjában „dúló” horgászszenvedéllyel is elköteleztem magam örökre életem első kifogott halával, ami egy 5,10 kilogrammos tükörponty volt – mesélte szerkesztőségünknek Iglai János. – Az idén a harmadik horgászatunkra érett be a kitartásunk: két szép pontyot, egy nagy kárászt és 25-30 darab törpeharcsát fogtunk. Az idei nyáron megakasztottunk egy compót is, amire az utóbbi 20-25 évben nem volt példa ezen a víztározón.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában