Vadászat

2021.01.03. 15:30

Jótékony lövések

Megyénkben csatlakoztak a legtöbben az egész országot átszövő kezdeményezéshez.

MML

Verőfényes napsütés és fagyos hőmérséklet fogadta az elmúlt vasárnap reggel azokat a vadászokat, akik megyénkben vettek részt az országos jótékonysági vadászat rendezvényén. Mint beszámoltunk róla, az idén a vírusjárvány miatt több helyszínen rendezték meg Szabolcs-Szatmár-Beregben a jótékonysági vadászatot, aminek a bevételét – a részvételi díjakat és a külön felajánlott adományokat – a szervezők a megyei kórház gyermekosztályának ajánlják fel.

Közös ima a gyermekekért

– Pontos számadatokat még nem tudok mondani, de az országban a 19 megye közül Szabolcs-Szatmár-Beregben regisztráltak a legtöbben a jótékonysági vadászatra. Mivel civilek is adakozhattak folyamatosan, a befizetett adományokat még nem összegezték – tájékoztatta szerkesztőségünket Kiss B. Zoltán, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségének alelnöke, a megyénkbeli vadászatok főszervezője. – Úgy gondolom, az egészségügyi szabályok betartása mellett tartalmas napban volt részük a résztvevőknek. A vadászatokat megnyitó köszöntőkben mindenhol kiemelték a gyermekek megsegítésének és gyógyításának fontosságát, több helyszínen közös imát is mondtak a gyermekekért. Vásárosnaményban könyvjutalomban részesítettük a legtöbbet adakozó vadászokat, valamint a legidősebb adakozót is.

Az egyik vadászat helyszíne a napkori határ volt, a házigazda, a Napkori Erdőgazdák Zrt. reggel a Kerekerdő Turisztikai Központba várta a vadászokat, akik itt adták meg a vadászat után a végtisztességet az elejtett fácánoknak. Támba Miklós, a zrt. vezérigazgatója megköszönte kollégáinak a szervezőmunkát, a vadászoknak pedig a részvételt.

– Bízom abban, hogy a vendégeink elviszik a jó hírünket, s jövőre már a barátaikkal jönnek vissza. Ezt a nemes és jótékonysági kezdeményezést szeretnénk majd folytatni az elkövetkező években is, s talán a helyemet a fiam foglalja el. Nincs attól nagyobb boldogság, mint amikor a gyermek és az unoka folytatja a megkezdett munkát. Kívánom minden vadásztársamnak, hogy éljék majd meg ezt a kellemes érzést – fogalmazott Támba Miklós.

Vendég a Felvidékről

A Napkorra ellátogató vadászok között a legfiatalabb résztvevő a 18 esztendős Tarczi Péter volt, aki a felvidéki Nagytárkányból érkezett.

– A családunkban korábban senki sem vadászott, a bátyám az első, aki két éve megszerezte a vadászvizsgát. Ahogy elértem a 18. élet­évem, én is levizsgáztam a közelmúltban. A mi vidékünkön főleg nagyvadak élnek, apróvadvadászaton most vettem részt először. Nagy örömömre sikerült is terítékre hoznom három fácánt. A saját örömöm mellett jóval nagyobb boldogsággal tölt el, hogy hozzájárulhatok én is a jótékonysági célok megvalósulásához. Napkoron most voltam először, de biztos vagyok benne, hogy jövőre is visszatérek – mondta el érdeklődésünkre a fiatalember.

Időt szakított a nemes célra

Balázs László Nyíregyházáról érkezett egy barátjával.

– Tavaly nem tudtam részt venni ezen a jótékonysági rendezvényen, de bízom benne, hogy a jövőben mindig itt tudok lenni, mert a családommal és a vállalkozásommal szeretném támogatni ezt a nemes kezdeményezést. Igazi vadásznapra ébredtünk, az égiek is azt akarták, hogy a nemes cél mellett meglegyen a vadászat hangulata is. Nem volt sár, nem volt köd, szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondta el lapunknak Balázs László, a nyíregyházi Új Erő Vadásztársaság tagja.

– Most egy fácánkakast és egy -tyúkot sikerült terítékre hoznom, de a vadászat sikere mellett sokkal fontosabb most a számomra a segítségnyújtás. Egy épületgépészeti vállalkozást vezetek, mostanában ritkán van szabad­időm, de most időt szakítottam erre a vadászatra, hogy a részvételi díjjal és adománnyal járulhassak hozzá a kórházi gyermekosztály fejlesztéséhez.

MML

Ezek is érdekelhetik