Olvasói levél

2021.01.25. 15:46

„Korábban nem volt gond, hogy ki fogja meg a seprűt és a lapátot”

Az elmúlt napokban lehullott, nem túl sok hó sokaknak nagy gondot okozott, számomra pedig az emberi hozzáállás tűnt kissé furcsának – írja olvasónk.

K. Attiláné

Forrás: illusztráció / shutterstock

Pontosabban az a kérdés, amit többen is feltettek arról, kinek kell eltakarítani a havat. A Facebook tele volt panasszal, hogy az önkormányzat, a közmunkások késnek, mert reggel 6 órára (!) még nem volt letakarítva a járda. Az igazság az, hogy mivel már nem vagyok „mai gyerek”, sok mindent megtapasztaltam. Korábban nem volt gond, hogy ki fogja meg a seprűt és a lapátot. Mindenki természetesnek vette, hogy a saját portája előtt ő a felelős, azaz neki kell a havat eltakarítani. Emlékszem, már vártuk a hóesést, és a szomszédokkal együtt láttunk neki a munkának. Sokszor előkerült egy kis forralt bor is, ami még vidámabbá tette a munkát. Emlékszem, sokszor napok teltek el, míg a közútról eltűnt a hó, de senki nem reklamált, és mindenki tette a dolgát. Tudom, hogy mára nagyon sok minden megváltozott, mások az igények is, de a „lehetetlen” most is nehezen oldódik meg. Azt javaslom, tegyük meg mi is az első lépéseket, és ne várjuk minden esetben másoktól a segítséget!

- K. Attiláné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában