Júniusig gyűjtenek

2021.01.06. 10:15

Máté gyógyulásáért gyűjtik a kupakot a fehérgyarmati református iskolában

Ebben a tanévben már közel két tonna kupaknál tartanak a fehérgyarmati református iskolában.

KM

„Akkor élsz, ha másokért élsz!” – Széchenyi István gondolatának jegyében fogtak össze a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskolában. Széles Szabolcs, az iskola diákpresbitériumának egyik segítő pedagógusa közölte, hogy sok fiatal gyűjti a kupakokat a kérsemjéni Balogh Máté gyógyulásáért.

A kérsemjéni Balogh Máténak gyűjtenek
Fotó: Az iskola archívuma

Júniusig gyűjtenek

– Közel másfél éve, 2019 augusztusában kaptunk hírt egy súlyos betegségről: Máténál rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak az orvosok, erről az édesapja, az intézményünkben dolgozó Balogh Zsigmond szólt nekünk – mondta Mándyné Barkaszi Boglárka, a diákpresbitérium másik segítő pedagógusa. – A segítő szándék bennünk volt, csak a „hogyan?” kérdésre kellett választ találnunk. Mivel mindennap fogyasztunk üdítőt és ásványvizet, kézenfekvővé vált, hogy ne a szemétbe dobjuk a flakonokról lecsavart kupakokat, hanem az erre kijelölt gyűjtőládákba helyezzük őket, amiket időszakonként leadunk a felvásárlónál.

– Az összegyűlt kupakok ellenértékét kizárólag a 6 éves Balogh Máté megsegítésére fordítjuk. Ebben a tanévben már közel 2 tonnánál tartunk – foglalta össze a diákpresbitérium nyolcadikos elnöke, Pataki Zoé. A kupakokat a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskolában (Sport u. 22.) lehet leadni június 11-éig.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában