táncos kihívás

2021.03.31. 17:50

Kicsik, nagyok együtt ropják

Megyénkben is sokan csatlakoztak már a táncos kihíváshoz.

KM

Fotó: iskola

A legnagyobb videómegosztó oldalon eddig 370 millióan nézték meg DJ Master KG és Nomcebo Jerusalema című dalának klipjét, amihez egy táncos kihívás is társult. Tavaly óta több ezer baráti társaság, munkahelyi közösség, kicsik és nagyok tanulták már meg a lépéseket, és töltötték fel a táncukról készült videót. Az eredeti koreográfia az angolai „Fenómos do Semba” nevű tánccsoporthoz kötődik: éppen az 5. születésnapjukat ünnepelték, amikor felcsendültek a taktusok, és tányérral a kezükben elkezdtek táncolni. Adilson Maíza, az együttes koreográfusa azt mondja, a boldogságot akarták megmutatni, és az afrikaiak, főleg az angolaiak egyszerűségét. Azt, hogy akkor is boldog lehet az ember, ha semmije sincs, vagy akkor is, ha olyan időket élünk, mint most, a világjárvány kellős közepén.

Helyivé tették a táncot

Ahogy arról beszámoltunk, megyénkben is sokan csatlakoztak már az akcióhoz: a gávavencsellői művelődési ház és községi könyvtár úgy tette helyivé a produkciót, hogy azokon a helyszíneken táncoltak, amelyek a szívükhöz közel állnak. Ilyen a kastélykert, a Tisza-part, a főtér, az intézményeik udvarai. Azt mondják, a táncuk, ami az összefogásról és a baráti kapcsolatokról is szólt, nyári programjaik előrevetítése volt.

A kisvárdai Várday Kata Református Iskola diákjai is csatlakoztak a kihíváshoz.

Bakosné Veréb Judit alsó tagozatos osztályfőnöki munkaközösség-vezetőtől megtudtuk: először csak a farsanghoz kapcsolódva szerettek volna egy kicsit táncolni, de a koronavírus miatt nem vállalhatták az össznépi koreográfiát, így minden osztály külön járta el a táncot. Majd továbbgondolták: mi lenne, ha készülne egy olyan videó, ami az iskola mindennapjaival kapcsolatos? Ezzel szerették volna elérni, hogy aki megnézi a felvételt, betekintést nyerjen a hétköznapjaikba.

– Különböző szakkörökön fejlődnek a gyermekeink, van fiú-lány torna, énekkar, labdarúgás, kézilabda, robotika, a művészeti iskolában a gyerekek órarendjében a néptánc, a népi ének, a népi hangszer is szerepel. Remek közösség a mi alsó tagozatunk, családias a környezet, mindenki ismer mindenkit – mondta Bakosné Veréb Judit, és hozzátette: egyértelmű volt, hogy a technikai dolgozók is csatlakoznak a táncukhoz.

– A gyerekek és a felnőttek is szívesen gyakorolták a tánclépéseket. Büszkék vagyunk arra, hogy Kisvárdán mi voltunk az elsők, akik csatlakoztak a táncos kihíváshoz. A szülőktől rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, és bízom benne, hogy sok embernek csaltunk mosolyt az arcára ezekben a nehéz napokban – tette hozzá.

KM

https://szon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/video-tancos-kihivas-a-kisvardai-suli-is-tancra-perdult-4941307/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában