bringa

2021.05.10. 06:54

Beindul a tavaszi zsongás

Minden hét végén várja az alapítvány a bringázókat.

JG

Fotó: Jernei Gábor

A tarcali Áldó Krisztus-szoborhoz vezető sétányon találkoztunk Harászi Enikővel, a Zöld Kerék Alapítvány munkatársával és Hidasi Jánossal, az alapítvány önkéntesével. Igyekeztünk lehetőleg a napsütésben állni, mert hiába járunk benne a májusban, az igazi tavaszias meleg nem ezen a szombati délelőttön látogatott meg bennünket. Enikő és társa a Tavaszi erőpróba akció résztvevőit várta, hogy egy éremmel gazdagítsa a bátrakat és kitartóakat.

Nehezen mozdulnak

– A tapasztalat az, hogy ha pénteken kedvezőtlen az időjárás, akkor másnap nehezebben mozdulnak a kerékpárosok – mondja Enikő.

– Sokan tartanak attól, hogy másnap sem lesz jobb idő, többen pedig átszervezik a hétvégi programjukat, és nem pattannak nyeregbe. Hiába van leszálló ágban a járvány harmadik hulláma, az enyhítések ellenére még sokan félnek attól, hogy esetleg közösségben kerékpározzanak. Emiatt találtuk ki a Tavaszi erőpróba módosított változatát. Ennek a lényege, hogy az idén 80 kilométer kerékpározásra invitáljuk a bringásokat. Ha valaki a Kossuth térről indulva a szobor előtt készít egy szelfit, majd 40 kilométert letekerve eljön Tarcalra, akkor itt megvendégeljük egy müzliszelettel, és kap egy érmet is.

Harászi Enikő hozzátette, májusban minden szombaton várják a szabadba vágyó biciklizőket a tarcali sétányon.

– Nagyon várjuk már, hogy ismét jöjjön a nyár, mert ha addigra tovább javul a járványhelyzet, akkor a tavalyihoz hasonlóan talán az idén is megtarthatjuk a közösségi rendezvényeinket, hiszen ez is a kerékpáros lét egyik lényege, hogy családi körben vagy baráti társaságban tekerjünk. Arról nem is beszélve, hogy ha például ezt az oda-vissza nyolcvan kilométeres távot teljesítjük Nyíregyháza és Tarcal között, az egészségünk megóvásáért is teszünk nem is keveset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában