Nyíregyháza

2021.05.05. 08:37

Közösségi kérdezz-felelek apró kötetben

A játékosok a feladványokon keresztül találhatnak rá a tudás örömére.

KM

Az idén hároméves Poket legújabb, Zsebkvíz című kiadványával az irodalom és a játék szerelmeseit szólítja meg. A különleges kötettel az olvasók – akik egyben játékosok is – irodalmi tényeken és ismeretanyagokon, idézeteken és életrajzokon keresztül közösen találhatnak rá a tudás örömére. A kvízeket vízparti napozásokhoz, hétvégi pihenésekhez, de érettségi felkészüléshez is ajánlja a Poket csapata.

Csak a tudásból lesz bölcsesség

Ahogy azt a zsebkönyvek forgatói jól tudják, minden kötetnek van nagykövete. A Zsebkvízé Gundel Takács Gábor. – Persze, az okostelefonokról minden információ egy kattintásra elérhető. A megszerzett és magunkévá tett, „offline” tudás azonban felvértez, kíváncsivá és érzékennyé tesz, segít megérteni, rendszerezni a körülöttünk száguldó világot, a mindenkit elárasztó információhalmazt. Korunk nagy tévedése, hogy mindent meg lehet keresni a „gugliban”. Mert keresni csak az tud, aki kérdéseket tud feltenni. Gondolkodni csak az tud, akinek vannak gondolatok a fejében. Csak a tudásból lesz bölcsesség – fogalmazta meg ajánlójában a népszerű műsorvezető.

A könyv – ami április 30-ától a nyíregyházi automatában is megtalálható – tartalmaz hosszú és rövid kvízeket, egy téma köré felfűzött és a teljes világirodalomból szemléző kérdéssorokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában