Napkor

2021.06.11. 16:12

Mindannyian nyertesek voltak Napkoron

Végre maszk nélkül tornázhattak, versenyezhettek, beszélgethettek egymással.

KM

Közös tornával melegítettek be | Fotó: nyugdíjasszövetség

Nagyon várták már kicsik és nagyok egyaránt, hogy enyhüljenek a vírusjárvány miatt elrendelt szigorítások, a megszokott közösségi élet után azonban valószínűleg a nyugdíjasok vágytak a legjobban.

Ezt jelzi az is, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének megyei sportversenyén a napokban háromszázan vettek részt. A pandémia utáni első nagy rendezvénynek a napkori Kerekerdő Turisztikai Központ adott otthont.

A védőoltások fontossága

A megye minden részéről érkezett vendégeket Nagy László, a szövetség elnökségi tagja, sportfelelőse, egyben a nyírteleki Nyírfa Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntötte. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke is, aki anyagiakkal is támogatta a rendezvény megszervezését. Köszöntőbeszédében kiemelte, mennyire fontos a járvány elleni küzdelemben a védőoltások alkalmazása az egészségünk és az életünk megóvása érdekében.

Ezt a gondolatot erősítette meg köszöntő szavaival dr. Spinyhért Zsolt, Napkor polgármestere, Gurbán Csaba, a Nyíregyházi Városi Rend­őrkapitányság századosa, Támba Miklós, a Kerekerdő Turisztikai Központ tulajdonosa és Szabóné dr. Csiszár Gabriella, a városi nyugdíjasszövetség elnöke. Román Demeterné, a megyei nyugdíjasszervezetek szövetségének elnöke üdvözlőbeszédében a nyugdíjastársaknak és a sportoló csapatoknak sok sikert kívánt.

Közös tornával melegítettek be | Fotó: nyugdíjasszövetség

A megnyitó után Fehérné Krasznavölgyi Valéria rendőr százados irányításával közös tornagyakorlatokkal melegítettek be a sportversenyhez a résztvevők. A jelenlévő 18 nyugdíjas-egyesületből 26 csapat összesen 130 fő versenyzővel küzdött és mérte össze ügyességét a nyolc állomáson. Erőnléti és ügyességi feladatok követték egymást. A feladatokat nagy igyekezettel, kellő komolysággal, de azért vidáman teljesítették a versenyzők.

A szakember tanácsai

Egy kulturális összeállítást követően Gurbán Csaba rend­őr százados előadását hallgatták meg nagy érdeklődéssel a nyugdíjasok, ugyanis a szakember az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszélt. Hasznos tanácsokat mondott azzal kapcsolatban, hogyan kerülhető el az áldozattá válás.

Az eredményhirdetéskor az első három helyezett csapat serleget, a csapattagok érmeket kaptak.

Az összesített pontozás alapján a Pócspetri Nyugdíjas Egyesület I. csapata vitte el a pálmát. A második helyezett a Nyíregyházi Alvégesi Nyugdíjas Egyesület lett, míg a dobogó harmadik fokára a nyírteleki Nyírfa Nyugdíjas Egyesület állhatott fel.

Zárásként Román Demeterné elnök asszony mondta el gondolatait. Mint kiemelte, minden résztvevő nyertesnek érezheti magát, hiszen csodálatos sportnapon vehettek részt, s olyan hosszú szünet után végre ismét találkozhattak egymással, örülhettek egymás sikerének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában