Napkor

2021.06.14. 19:00

Várták már, hogy újra együtt lehessenek

Sorra élednek újra a nyugdíjasszervezetek a megyében.

JG

Román Demeterné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke szerint túl sok volt már a bezártságból.

– Hosszú idő után a napkori megyei sportversenyünk volt az első igazi közösségi rendezvényünk – mondja Román Demeterné.

– Nagyon vártuk már, hogy ismét együtt lehessünk, ez a közel másfél év nagyon rányomta a bélyegét a fizikális és a mentális állapotunkra is. Több mint háromszázan gyűltünk össze, fergeteges volt a jókedv, mindenki ragyogóan érezte magát. A mozgás persze fontos volt, hiszen ez is segít megőrizni az egészségünket, de még ennél is jobban esett, hogy szabadon közlekedhettünk, közel mehettünk egymáshoz, jókat beszélgethettünk, nevethettünk. A helyszín is ideális volt, hiszen a napkori turisztikai központ területén mindenki kényelmesen elfért. Mentálisan feltöltődtünk, kicsit elfelejtettük a gondjainkat, vagy legalábbis a háttérbe szorítottuk. Kellenek az ilyen közösségi rendezvények, hogy tudassuk egymással, itt vagyunk.

Ismét nyitnak

A járvány harmadik hullámának csökkenésével újra lehetőség van arra, hogy a megyebeli nyugdíjasklubok, -szervezetek ismét aktivizálják magukat.

– Nagyon sok múlik azon, a klubvezető mennyire agilis – fogalmaz az elnök.

Román Demeterné | Fotó: Jernei Gábor

– Ahol fiatalos, lendületes ember áll a szervezet élén, ott a tagok is könnyebben mozdulnak. A sóstóhegyiek nemrégiben új elnököt választottak maguknak, azóta hetente tartanak összejöveteleket. Azt látom, főleg a városi nyugdíjasklubok mozdultak meg. De ezt sem lehet ennyire egyértelműen kijelenteni, hiszen például a sényőiek és a nyírturaiak a napokban együtt mentek kirándulni. A nyugdíjasklubok tagjai szeretnek közösségben lenni, nehezen élték meg, hogy több mint egy évig erre nem volt lehetőségük, ezért úgy látom, most minden alkalmat meg akarnak ragadni, hogy az elmúlt hónapokat bepótolják. Ránk is fér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában