Füvesítés

2021.08.27. 13:57

Az őszi a leghatékonyabb

Ha ősszel füvesítünk, még a lombhullás előtt megerősödhet az állomány.

KM

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az edenkert.hu összegyűjtötte az őszi füvesítés előnyeit. A szakportál szerint noha az év bármely szakaszában lehet füvesíteni, azért mind közül az őszi a legoptimálisabb.

Nem perzsel a nap

Ilyenkor általában velünk vannak már az égiek is, mert még elég meleg a talaj, de nem perzsel úgy a nap, és ez mindenképp kedvez a gyors csírázásnak, a zsenge szálak növekedésének. Van lehetőség előkészíteni alaposan a talajt, amit majd tavaszra újra kell lazítani. Ősszel kevésbé intenzív a gyomkelés, mert a magról kelők már lassan a vegetációs időszak végén járnak (kivéve a tyúkhúr vagy a veronika).

Mivel a talajfelszín meleg, a talajkártevők is a föld felső rétegeiben tanyáznak, így teljesen bio és mikrobiológiai szerekkel is hatékonyan gyéríthetőek. Ha pedig még most, időben előkészülünk a gondos és szakszerű füvesítésre, akkor szeptember elején már földben is lehetnek a fűmagocskák azért, hogy a lombhullás előtt már meg is erősödhessen az állomány. Egy szó mint száz, nem érdemes sokat várni, ha füvesíteni szeretnénk a kertünket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában