Gladiátor Kupa

2021.08.08. 07:00

Több mint 8 tonnányi halat fogtak Demecserben

Sok múlik azon, a szervezők hogyan kezelik a mentális problémákat.

KM

Az egyik zsákmány a sok közül

Fotó: Pecamánia Road Show

Nem könnyű százharminckét órát végighorgászni versenyzőként, hiszen az állandó készenlét, feszültség és izgalom bizony alaposan próbára teszi mindenki pszichikai és fizikai állóképességét.

Nem véletlenül nevezik tehát a Pecamánia Road Show egyik versenyét Gladiátor Kupának, azonban minden nehézsége ellenére az idei megmérettetésre három országból huszonöt csapat nevezett be. A hazai versenyzők mellett érkeztek horgászok Szlovákiából és Romániából is.

– Ennyi halat még sohasem fogtak a versenyzők a Gladiátor Kupa keretében a demecseri Rober-tó vizében, ugyanis a 883 darab mérlegelt ponty és amur több mint 8 tonnát nyomott, az átlagsúly 9 kilogramm volt. A legnagyobb megfogott hal 18,5 kilogrammos volt. A győztes csapat egyébként egy tonnán felüli összfogással, 1130 kilogrammal végzett az első helyen – tájékoztatta szerkesztőségünket Kővári János főszervező.

Jobban megoszlanak a terhek

– A verseny százharminckét órája nagy kihívás a versenyzők számára. Az első négy napon, az első 90 órában nincs semmilyen probléma, utána azonban mentális-pszichés problémák jelentkeznek a versenyzőkön. Sok múlik a szervezőkön, hogyan kezelik ezeket a gondokat. Ezért is kezdeményeztük azt, hogy egy csapatot négy személy alkothat, hiszen így jobban megoszlanak a terhek. Természetesen a szervezőkön is nagy fizikai terhelés van, hiszen folyamatosan kell mérlegelni, éjjel sem lehet pihenni, ha halat fogtak a csapatok, menniük kell – folytatta Kővári János.

– Korábban már utaltam rá, hogy a mérlegelőknek kétszer kell megemelniük a halat, így 16 tonnát mozgattak meg vasárnap 18 órától szombat reggel 6 óráig. A verseny tétje és presztízse ellenére baráti hangulat jellemezte a Gladiátor Kupát. Volt olyan csapat, amely családtagokból állt, s volt olyan versenyző, aki csak reggeltől estig tudott a csapatának segíteni. A szabályzat ezt megengedte, ugyanis azt írta elő, hogy legalább két versenyzőnek kell ott lennie a négy bot mellett. Többen is jelezték már előre, hogy jövőre is részt vesznek a július 7. és 13. között rendezendő Gladiátor Kupán – tette hozzá a főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában