Egészség

2021.09.11. 11:00

Az évszak egyik legértékesebb finomsága

Km

Az ősz egyik legegészségesebb gyümölcse a szőlő, aminek az energiatartalma magas, kalória- és zsírtartalma viszont alacsony, s tele van az emésztést is segítő antioxidánsokkal. A benne lévő K-vitamin jó hatással van a csontokra és a szövetekre, valamint nagyon jó vízhajtó is, a C-vitamin pedig támogatja az immunrendszert. A szőlőszemek rosttartalmuknak köszönhetően segítik az emésztést is. A szőlőben lévő antioxidánsok karbantartják a sejteket: napi egy-két fürt szőlő segít megvédeni a szöveteket azzal, hogy csökkenti a gyulladást kiváltó kémiai reakciókat.

A szőlőből finom lekvárt készíthetünk, a levelébe rizst és darált húst töltve pikáns előételt kínálhatunk, de salátákhoz is tökéletes.

Címkék#szőlő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában