2021.09.11. 11:00
Az évszak egyik legértékesebb finomsága
Az ősz egyik legegészségesebb gyümölcse a szőlő, aminek az energiatartalma magas, kalória- és zsírtartalma viszont alacsony, s tele van az emésztést is segítő antioxidánsokkal. A benne lévő K-vitamin jó hatással van a csontokra és a szövetekre, valamint nagyon jó vízhajtó is, a C-vitamin pedig támogatja az immunrendszert. A szőlőszemek rosttartalmuknak köszönhetően segítik az emésztést is. A szőlőben lévő antioxidánsok karbantartják a sejteket: napi egy-két fürt szőlő segít megvédeni a szöveteket azzal, hogy csökkenti a gyulladást kiváltó kémiai reakciókat.
A szőlőből finom lekvárt készíthetünk, a levelébe rizst és darált húst töltve pikáns előételt kínálhatunk, de salátákhoz is tökéletes.