Nyíregyháza

2021.09.08. 16:39

Sportoltak és lecsót főztek a nyugdíjasok

A napokban ­főzőversenyt rendeztek a nyíregyházi nyugdíjas szervezeteknek az Erdei Tornapályán.

KM

Táncosok a színpadon | Fotó: Lőkös Imréné archívuma

– Reggel nyolc órakor már hangos volt az erdei tornapálya környéke – mondta el lapunknak Lőkös Imréné, a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke.

– A város 310 nyugdíjasa érkezett erre az eseményre, amelyet Szabóné dr. Csiszár Gabriella, a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség elnöke nyitott meg. Tíz órakor bekapcsolták a gázégőket, közben a kulturális seregszemle fellépői is készülődtek. Napsütéssel kezdtünk, de már a harmadik fellépőcsapat sietve távozott a színpadról, eleredt az eső. Gyorsan megtelt a fedett rész, a későn érkezők bizony eláztak, de a kiadós zuhé után folytatódtak a fellépések.

Táncosok a színpadon | Fotó: Lőkös Imréné archívuma

A főzőversenyen kilenc csapat vett részt. Az elkészült lecsókülönlegességeket zsűri értékelte, amelynek elnöke dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere, ő adta át az okleveleket és az ajándékokat.

Összemérték ügyességüket

A játékos sportvetélkedőn 15 nyugdíjas-egyesület 5-5 tagja mérte össze ügyességét 5 játékban. A győztesek itt is elismerésben, ajándékban részesültek.

– A nap végére az elkészült lecsók is elfogytak, és szerencsénkre az eső is már csak a kipakolás végére érkezett meg. Mindent számba véve nagyon jó napunk volt, sikerült összehozni a város nyugdíjasait egy délelőttre. Reméljük, az idén több nyugdíjas-találkozó is lesz még, ha a vírus, a negyedik hullám nem szól közbe – összegezte az esemény történéseit lapunknak Lőkös Imréné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában