Nyíregyháza

2021.10.20. 16:31

A környezet védelméért dolgoztak a fiatalok

KM

Tisztább lett a környezet a diákok munkájának köszönhetően | Fotó: iskola

Oly sokat halljuk a környezetvédelem fontosságát, mégis rengeteg eldobott szemét van a környezetünkben. A szeptemberi takarítási világnap adta az ötletet a nyíregyházi Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola pedagógusainak, hogy a környezet- és egészségtudatos nevelés jegyében szervezzenek hulladékszedést.

Nyíregyháza két szemetesebb részét, a vasútállomás környékét és Borbányát tűzték ki célul. Az intézmény pedagógusainak és diákjainak egy lelkes csapata a napokban biciklivel és busszal indult Borbányára, míg egy másik – nem kevésbé elszánt – gárda gyalogosan jutott el az állomáshoz a NyírVV Nonprofit Kft.-től kapott gumikesztyűk­kel és zsákokkal „felfegyverkezve”.

Tisztább lett a környezet a diákok munkájának köszönhetően | Fotó: iskola

A szép számban összegyűlt, hulladékkal teli zsákokat a városüzemeltető cég munkatársai el is szállították a helyszínekről. Az önkéntesek munkájának gyümölcse nem csupán az esztétikus látvány volt, amit a tiszta, szép környezet nyújtott, hanem az az átélt élmény is, amit a közösen és hasznosan eltöltött idő adott.

Mint a résztvevők lapunknak elmondták, a lakhelyük tisztaságáért vállalt tevékenység megérte a fáradságot. A járókelők elismeréssel szóltak a közösségért végzett munkájukról, s mikor megkérdezték tőlük, hogy kik ők, büszkén mondták: „leonardósok”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában