Nyíregyháza

2021.12.02. 07:49

Kedvesház a jégvarázsban

Közös kezdeményezés volt a szerdai élményfotózás.

JG

Szívesen és sokat mosolyogtak a nyírteleki gyerekek

Fotó: Jernei Gábor

Gyereknevetéssel telt meg szerdán délután Janics Attila belvárosi fotó­stúdiója. A fotográfus karácsonyi jégvarázsos élményfotózáson látta vendégül a nyírteleki Kedvesház gyerekeit.

Közös ötlet

– Baracsi Endrét, a megyei közgyűlés alelnökét kerestem meg azzal az ötlettel, hogy szeretnék hátrányos helyzetű fiatalokat vendégül látni egy fotózásra – mondja Janics Attila. – Az alelnök úr rögtön a nyírteleki intézményt javasolta.

– A Kedvesház az országban unikális – veszi át a szót Baracsi Endre. – A megyei értéktár bizottság elnökeként is tettem a javaslatot, hiszen a nyírteleki kollégium egyúttal megyei érték is. Lenyűgöző az a munka, ami a bentlakásos intézményben folyik. Igazi esélyt kínálnak azoknak a gyerekeknek, akik az átlagosnál nehezebb körülmények között élnek. Minden lehetőséget megragadok arra, hogy támogassam az ott dolgozó nevelők munkáját is. Öröm látni, mennyire felszabadultan örülnek a gyerekek ennek a lehetőségnek.

Egyedülálló program

– Képviselőként és nyírteleki születésűként is folyamatosan figyelemmel kísérem a Kedvesház életét – mondta dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

– Igyekszem minden eseményükön jelen lenni, így számomra természetes volt, hogy erre a fotózásra is eljöttem. Egyedülálló az a pedagógiai program, amit a Kedvesház dolgozói megvalósítanak. A játszva tanulás során a kollégiumban élő gyerekek nem tekintik munkának, hogy a számukra fontos tudást elsajátítsák. Örülök annak, hogy létezik ez az intézmény, amely minden esélyt megad a gyerekeknek ahhoz, hogy felnőve sikeres felnőttekké váljanak.

Tóth Henrietta nevelőtől megtudtuk, a nyírteleki Kedvesház 23 lakójából most csak nyolcan tudtak eljönni a fotózásra, bár mindenki szeretett volna jelen lenni, de néhányan karanténban vannak a járvány miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában